Operasyondaki iki numaranın darbe trafiği

25 Aralık darbe iddianamesinde, 2 numaralı şüpheli olan Sinan Dursun'un Ramazan Akyürek'le görüştüğü ortaya çıktı.

Operasyondaki iki numaranın darbe trafiği
Operasyondaki iki numaranın darbe trafiği
GİRİŞ 12.10.2015 14:17 GÜNCELLEME 12.10.2015 14:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

25 Aralık darbe soruşturması kapsamında iddianamesini mahkemeye sunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar, örgüt lideri Fetullah Gülen'den gelen darbe talimatını emniyete aktaran Sinan Dursun'un kimlerle irtibatlı olduğunu deşifre etti. Dursun'un, Aralık ayı içerisinde dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un yanı sıra eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ofisine böcek koyulmasıyla ilgili davada adı geçen Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Zeki Bulut'la ve örgütün FBI ile irtibatını sağladığı iddia edilen Samih Teymur'la görüştüğü ortaya çıkarıldı.

İRTİBATI SAĞLIYOR

Amerika'da dinlerarası diyalog çalışmaları yapan Rumi Forum üyesi olduğu belirtilen Dursun'un polislikten ayrılma olduğu için emniyet teşkilatı içinde bulunan örgüt üyeleriyle irtibatı sağladığına da iddianamede dikkat çekildi. Dursun'un hükümet yetkililerinin ve o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözaltı talimatını Hamza Tosun'a ilettiği anlatılan iddianamede şu ifadelere yer verildi: “Sinan Dursun'un eski bir emniyetçi olması ve arkadaşlık ilişkisi çerçevesinde zaman zaman görüşme bahanesine sığınılamaz. Dursun, Başbakan'ın ofisine dinleme cihazı yerleştiren şüpheliler ile de irtibatlıdır."

GÜLEN'İN YARDIMCISI

İddianamede "Emniyetin en etkin yerlerinde görev yapan kişiler Amerika'da yaşayan örgüt lideriyle irtibat halindedir. Açık kaynaklarda Dursun'un Fetullah Gülen'in yardımcısı olduğu bildirilmektedir. Fetullah Gülen'in tanıtımını yapan internet sitelerinde Sinan Dursun'un yardımcısı olduğundan bahsedilmektedir" denildi.

HAMZA TOSUN FİRARDA

17 Aralık 2013 tarihinde dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hamza Tosun'un, Sinan Dursun'la telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkmıştı. Başsavcı vekili İsmail Uçar, Tosun'u 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırmıştı. Mahkemeye sevk edilen Tosun adli kontrol şartıyla serbest kalmış, Başsavcı vekili İsmail Uçar, Tosun'un tutuklanması yönünde mahkemeye itirazda bulunmuştu. Talebi değerlendiren 1. Sulh Ceza Hakimliği Tosun hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Tosun, yakalama kararının çıkarıldığı Mayıs ayından beri firari durumda bulunuyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    foyalar boyalar maskeler döküldü memleket uçurumdan dönmüş hizmete bak..
    Cevapla
  • xyz 8 yıl önce Şikayet Et
    cemaat demi yuh olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır