Fethullah Gülen'e 2. kırmızı bülten

25 Aralık kumpası iddianamesini kabul eden mahkeme, Fethullah Gülen ile Sinan Dursun hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti.

Fethullah Gülen'e 2. kırmızı bülten
Fethullah Gülen'e 2. kırmızı bülten
GİRİŞ 20.10.2015 09:24 GÜNCELLEME 20.10.2015 09:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gülen hakkında Tahşiyecilere kumpas davası kapsamında da kırmızı bülten talebi bulunuyor.

Paralel Devlet Yapılanması'nın, “takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu” iddiasıyla aralarında bir numaralı sanık olarak Fethullah Gülen'in de bulunduğu 69 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İLK DURUŞMA 6 OCAK'TA

Duruşmalar 6, 7, 8 ve 11 Ocak 2016'da yapılacak. Sanıklar Fetullah Gülen ile yardımcısı Sinan Dursun'un yokluğunda tutuklanmasına hükmeden heyet, Gülen ve Dursun hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması amacıyla Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına da karar verdi. Kırmızı bülten kararı, Gülen'e 2. kez isteniyor.

İNTERPOL İNCELEYECEK

Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla İnterpol'e Gülen için istenen kırmızı bülten talebinin gerekçelerini yazılı olarak anlatacak. İnterpol dosyayı inceleyerek kırmızı bülten çıkarılıp çıkarılmaması ile ilgili bir karar verecek.

DİNLEME DAVALARI BİRLEŞTİ

Öte yandan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili gördüğü 54 sanıklı dava ile, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen aynı konulu davanın birleştirilmesine karar verdi. Birleştirilen davanın sanıkları arasında Emniyet eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de bulunuyor.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis

Fethullah Gülen, Sinan Dursun, eski emniyet müdürleri Yakup Saygılı, Kazım Aksoy ve Hamza Tosun'un da aralarında bulunduğu 67 şüpheli hakkında “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, şüpheli 2 polis hakkında da ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 ila 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gülen ve Dursun'un ayrıca “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek, devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal casusluk maksadıyla elde etmek” suçlarından 37 yıl 6 aydan ila 52 yıl 6 aya kadar hapsi talep ediliyor.

KAYNAK: AJANSLAR - YENİ AKİT
YORUMLAR 3
  • HAFIZ 54 8 yıl önce Şikayet Et
    ESAS KIRMIZI CEHENNEMiN NARI ÖTEDE ONU BEKLiYOR ÜMMETiN iMANINI CALDI HAiN
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    niye bir tanenin gücü yetmiyor mu? çok komik ya... interpol kabul etmiyor ki böyle bir terör örgütü yok diyor...
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    niye bir tanenin gücü yetmiyor mu? çok komik ya... interpol kabul etmiyor ki böyle bir terör örgütü yok diyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak