Yalnız yaşayan Suriyeli kadına 'Yardımeli' uzandı

Türkiye'ye sığınmış milyonlarca mülteciden birisi olan Emel Hamid, savaştan sonra tüm mal varlığını kaybetmiş ve zor günler geçiriyor.

Yalnız yaşayan Suriyeli kadına 'Yardımeli' uzandı
Yalnız yaşayan Suriyeli kadına 'Yardımeli' uzandı
GİRİŞ 21.10.2015 12:13 GÜNCELLEME 21.10.2015 12:13

Onun hikâyesi biraz farklı. Suriye’de savaş çıkmadan önce gayet varlıklı ve rahat bir hayatı olan Emel Hamid, bulundukları bölgenin(sivil yerleşim) varil bombalarıyla saldırıya uğramasıyla ailesini kaybediyor. Kendisi de şarapnel parçasıyla yaralanıyor. Bomba şarapneli vücuduna temas edince ciğerleri ve böbrekleri hasar görüyor, yürüyemez durumda kalıyor.

Saldırıda hayatta kalan diğer kişilerle, mahalle halkıyla birlikte ve onların desteğiyle Türkiye’ye göç ediyor. Cilvegözü sınır kapısından Türkiye’ye giriyor ve diğer kişilerle birlikte Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşama tutunmaya çalışıyor. Kimsesi olmadığı ve kimsenin yanında kalmadığı için çevredekilerin desteğiyle sadece sıvası yapılmış, konut olarak kullanıma uygun olmayan iş yeri gibi bir mekanda kalıyor.

Tüm maddi varlıklarını geride bırakarak Türkiye’ye sığınan Emel Hamid’e Yardımeli Derneği sahip çıkıyor. Şu an Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, adeta inşaat halindeki bu giriş katta yaşayan yaşlı kadının kaldığı yerin kirası ve ilaç masraflarını Dernek karşılıyor. Yardımeli ayrıca düzenli olarak kumanya yardımında bulunuyor.

Emel Hamid yürüyemediği için engelli aracıyla hayatını sürdürüyor

Yardımeli, Suriye savaşı başladıktan beri sadece Hatay’da 210 bin Suriyeli mülteciye yardım etmiş durumda.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...