Halkalı'da Aşura Matemi

Halkalı'da Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından ‘2015 Evrensel Aşura Matem Merasimi’ düzenlendi.

Halkalı'da Aşura Matemi
Halkalı'da Aşura Matemi
GİRİŞ 23.10.2015 17:17 GÜNCELLEME 23.10.2015 17:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Biz bu ülkenin fedaileriyiz. Bu camia içerisinde vatan haini çıkarsa sehpasını ben çekerim, ipini ben çekerim” dedi. Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi ve Aşura Meydanı’nda CAFERİDER tarafından Kerbela’nın 1376’ıncı yıl dönümü nedeniyle ‘2015 Evrensel Aşura Matem Merasimi' düzenlendi. Törene Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren tören alanını doldurmaya başladı. Törenin yapılacağı kültür merkezi civarında bulunan tüm yollar da trafiğe kapatıldı. Alana girişte polis ekiplerinin çok yoğun şekilde güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Yasın sembolü olan siyah kıyafetler giyen binlerce vatandaş, Kerbela'da şehit olan Hz. Hüseyin ve 71 kişiyi gözyaşları ve ağıtlarla andı. Törende bir konuşma yapan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, kendilerinin bu ülkenin fedaileri olduğunu belirterek, “Biz kimsenin kartı falan değiliz, biz bu ülkenin fedaileriyiz. Bu camia içerisinde vatan haini çıkarsa sehpasını ben çekerim, ipini ben çekerim. Adı Türkiye olan bu cennet vatanın üzerinde adalet, özgürlük ve eşitlik içinde yaşayacağımız bir dünyayı özlüyoruz. Ötekileştirecek, farklılıkları düşmanlık sebebi sayacak, ötekileştirme, germe, bu necip milleti kavmiyet ya da mezhep vesilesiyle gerip ayırma gayretlerini şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kerbela olayını anlatan tiyatro oyunları sergilendi. Oynanan oyunların ardından tören sona erdi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    '' SÖYLEDİĞİNE İYİ BAKIN :Adı Türkiye olan bu cennet vatanın üzerinde adalet, özgürlük ve eşitlik içinde yaşayacağımız bir dünyayı ÖZLÜYORUZ. seni önce Allaha sonra , Peygambere ve Hüseyine havale ediyoruz...
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın artık bu yas ması.İslamda yas tutmak olmaz. Bakın kafirler sizin gibiler yüzünden islam alemini böldüler ve perişan ettiler.Eğer sizde gerçekten KUR'AN ve PEYGAMBER'İ bir sevgi olsaydı bu oyunlara gelip zalimlere açık kapı bırakmazdınız.Bugün Ortadoğuda akan kanın sebebi sizsiniz.
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman Yezitler de olacak Hüseyinler de. Bütün mesele senin nerede durmayı seçtiğin. Yezit tarafında durup da karşı tarafı suçlamanın bir anlamı yok.
    Cevapla
  • ömer ali 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi suçunu başkasına atma vanlı yorumcu.adamın verdiği mesajlara bak birde kendikine bak kim suçlu anlarsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması