PKK'nın Ağrı üssü yok edildi!

PKK'nın Ağrı Dağı'ndaki 16 sığınağı imha edildi. Ağrı üssü olarak kullanılan sığınaklarda çok sayıda mühimmat ve gıda maddesi ele geçirildi

PKK'nın Ağrı üssü yok edildi!
PKK'nın Ağrı üssü yok edildi!
GİRİŞ 26.10.2015 06:03 GÜNCELLEME 26.10.2015 06:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'nda PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen 'Aral-7' adı verilen operasyonda terör örgütüne ait 16 sığınak etkisiz imha edildi, çok sayıda mühimmat ve gıda maddesi ele geçirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Jandarma Özel Harekat ve komando birliklerinin terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve kış üstlenmesine engel olmak maksadıyla düzenlediği operasyonda ana barınma merkezi de dahil 16 sığınak ve barınak bulunarak imha edildi.
 
ÖRGÜTÜN TOPLANMA NOKTASI
 
Sığınakların, kent merkezlerinden kaçan-geri çekilen teröristlerin bir nevi toplanma noktası olarak kullanıldığı tespit edildi. Ele geçirilen yaşam malzemelerinin de buraya sığınan teröristlere aylarca yetebilecek miktarda olduğu ortaya çıktı. Sığınaklarda, tonlarca kış üslenmesi için depolanmış gıda maddesi ile birlikte Kalaşnikof ve makineli tüfeklere ait çok miktarda mühimmat, 1 Kalaşnikof tüfek, el bombası, çok miktarda yaşam malzemesi (örgüt kıyafetleri, iç çamaşırları, spor ayakkabıları, uyku tulumları, battaniyeler), güvenlik güçlerine karşı el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak amacıyla bazıları hazırlanmış 75 dolu LPG mutfak tüpü, plastik patlayıcı madde ve tuzaklamada kullanılan 1000 metre kablo, 500 litre benzin, 1 araç telsizi ve telsizler için kullanılan 10 akü, çok miktarda temizlik malzemesi ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Yaşam malzemeleri Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edilirken Jandarma Iğdır kırsalında operasyonlara devam ediyor.
 
OPERASYONLAR SÜRÜYOR
 
Genelkurmay Başkanlığı Muş, Şırnak ve Hakkâri'de 4 el yapımı patlayıcının imha edildiğini duyurdu. Hakkâri İkiyaka dağlarında da örgüte ait barınak, mağara ve silah mevzilerinin hava harekatıyla imha edildiği belirtildi. Muş, Bulanık ve Varto'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 30 şüpheliden 7'si cezaevine gönderildi. Evinin bahçesinde 14 el yapımı patlayıcı bulunan HDP Varto ilçe eş başkanı Halide Aktay, eşi Ali Doğan Aktay ve bir kişi tutuklandı.

YORUMLAR 9
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    Temizleyin bu terör yuvalarını ve teröristleri. "Temizlik imandan gelir."
    Cevapla
  • öz vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    ellerinize sağlık sizlerle gurur duyuyorum
    Cevapla
  • medetres 8 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki 40 yıldır hep göstermelik işler yapılmış gerçekten de dağ taş vurulmuş ancak 2 aydır gerçek anlamda bir mücadele yapılıyor ve sonuç alınıyor,kökü kazınana kadar devam o zaman
    Cevapla
  • attila 8 yıl önce Şikayet Et
    bu iş kıyamete kadar sürer arkadaşlar stratejimizi tsk,hükümet buna göre yapması lazım bu çakkallar yine bir delik bulur yığar hamal sürüleri
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    operasyonlar hiç durmamalı,seçim günü dahi ara verilmemeli,heran uyanık olunmalı..Bu arada PYDnin de depoları ve kamp yaptıkları büyük tesisleri vurulmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor