Hans Van Aiberg'in maskesi düştü

"NASA uzmanı, kozmonog ve Alman profesör" olarak tanıttığı ve insanların din duygularını sömürerek lüks içinde yaşayan B.A, nitelikli dolandırıcılıktan gözaltına alındı

Hans Van Aiberg'in maskesi düştü
Hans Van Aiberg'in maskesi düştü
GİRİŞ 08.06.2006 13:52 GÜNCELLEME 08.06.2006 13:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yıllar önce Yörünge Dergisinde Ali Murat Güven tarafından, "Hans Van Aiberg" diye bir yazar olmadığı dile getirilmiş ve bu kitapları yazan kişinin aslında bir Türk olduğu haberleştirilerek, maskesini düşürmüştü.

Ancak bu iddia yıllarca reddedildi ve muhabir yalancılıkla suçlanarak, belirli medya sitelerinde hücumlara maruz kalarak iftiraların hedefi oldu. Bu arada sahte isimli, sahte ünvanlı yazarın kitapları yok satıldığı gibi, kendisi ünlü bir adamı olmasının da ötesinde neredeyse bir evliya gibi yüceltilmek istendi. Onun adını kullanan internet sitelerinden kendisine yardım gönderilmesi yönünde dramatik çağrılar bile yapıldı.  

Ve bugün polis kayıtlarına geçen bir gözaltı vakası ile Ali Murat Güven'in yıllar önce düşürdüğü maske, bu kez resmi olarak bir kez daha düşürülmüş oldu.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, İslam dinini kullanarak para topladığı iddiasıyla yakalanan Bülent A'nın, kendisini, "NASA uzmanı, kozmonot ve Alman profesör" olarak tanıttığı öğrenildi.

 AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde yaşayan ve kendisini "Hans Van Aiberg" olarak tanıtan Bülent A. ile Balıkesir Üniversitesinde görevli eşi ve operasyonda yakalanan diğer kişilerin sorguları sürüyor. Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün, zanlılar için ek gözaltı süresi aldığı operasyonun halen sürdürüldüğü bildirildi.

Bu arada, Suriye asıllı olduğu öğrenilen Bülent A'nın, kendisini "NASA uzmanı, kozmonot ve Alman profesör" olarak tanıttığı, "profesör" unvanını kullanarak birkaç kitap yazdığının anlaşıldığı belirtildi.

Zanlının, "Hanif İslam öğretisi" adı altında internette propaganda yaptığı ve bir cemaat kurduğu, bu cemaatin mensuplarından her ay düzenli aidat toplandığı iddia edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Balıkesir Üniversitesine bağlı bir meslek yüksekokulunda öğretim üyeliği yapan eşinin, üniversite camiasına zanlıyı, "Alman profesör" olarak tanıttığı, Bülent A'nın da üniversitede bazı ziyaretlerde bulunduğu öğrenildi.

Yurtdışı bağlantıları olduğu ve kurduğu cemaatten topladığı paraları kişisel harcamalarında kullandığı öne sürülen Bülent A'nın, çok sayıda gayrimenkul ve otomobile sahip olduğu, eşiyle lüks bir hayat sürdüğü kaydedildi.

Zanlıların, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, "Dini duyguları istismar ederek, nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçundan adliyeye sevk edilecekleri bildirildi

YORUMLAR 1
  • Buğra Yılmaz 14 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzücü. Böyle bir insan yüzünden şu an internet sitelerinde insanları Hanif Dostlar adı altında yanlış bilinçlendirmektedirler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!