Müezzinoğlu'ndan 'sahte içki faciası' açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da yaşanan sahte içki ölümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu'ndan 'sahte içki faciası' açıklaması
Müezzinoğlu'ndan 'sahte içki faciası' açıklaması
GİRİŞ 29.10.2015 13:37 GÜNCELLEME 29.10.2015 14:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Metil Alkol zehirlenmesi şüphesiyle 49 vakanın geldiğini belirten Müezzinoğlu, "Bunlardan 6 vatandaşımızı ne yazık ki kaybettik. 23 vatandaşımızın servislerde tedavileri devam ediyor. 9 hastamız yoğun bakımda entübe şekilde yani durumları ciddi. 5 hastamız extübe durumda yoğun bakımlarda. 15 hastamızı tedavi edip evlerine taburcu ettik. 5 hastamız ise iyi olduklarını belirterek hastanelerden kendi istekleriyle ayrıldılar" dedi.

Şişli'de bir otelde düzenlenen '2. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nın açılışına katılan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının ardından burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul'da yaşanan sahte içki faciasına ilişkin son bilgileri paylaşan Müezzinoğlu, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere 49 vakanın geldiğini söyledi.

Müezzinoğlu, "Son günlerde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle gelen vakalarımız oldu. Bu saate kadar 49 metil alkol zehirlenme şüphesi gelen vakamız tedaviye alındı. Bunlardan 6 vatandaşımızı ne yazık ki kaybettik. 23 vatandaşımızın servislerde tedavileri devam ediyor. 9 hastamız yoğun bakımda entübe şekilde yani durumları ciddi. 5 hastamız extübe durumda yoğun bakımlarda. 15 hastamızı tedavi edip evlerine taburcu ettik. 5 Hastamız ise iyi olduklarını belirterek hastanelerden kendi istekleriyle ayrıldılar" dedi. Konuyla ilgili özel hastanelerden de bilgi aldıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Şu anda böyle bir vaka yok gibi görünüyor. Ümit ediyorum ki hadiseyi bu çerçevede kontrol altına almış oluruz" dedi.

VATANDAŞLARA UYARILAR

Bir gazetecinin "Metil alkol zehirlenmesi nasıl anlaşılır? Vatandaşları aydınlatmak için neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki bir soruya Bakan Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:
"Öncelikle vatandaşlarımız ucuz diye veya gelişigüzel tükettikleri her üründe olduğu gibi özellikle alkolde de işin standardını mutlaka bandrolünü arayacakları bir duyarlılığı göstermeleri gerekir. Şüpheli ortamlardan mutlaka uzak durmalılar, şüpheli bir satış veya ortam hissettiklerinde emniyeti bilgilendirmelerinde gerek var. Zehirlenme şüphesi hastaya kendi uyarılarını yapıyor. Beyin uyuşması, görme bozukluğu gibi şikayetler kişiden kişiye farklı görülse bile ya da kusma gibi belirtiler hekime getiriyor. Önemli olan bu toksit etkisi olan metil alkollü içeceklerden şüphelenildiği zaman uzak durmak, şüpheyi mutlaka ilgili kurumlara bildirmek, tedbirli olabilmek en önemli uyarıcı cümleler olsa gerek."

"EMNİYET BU ÇALIŞMALARI YAPIYORDUR"

Mehmet Müezzinoğlu, "Nerede üretiliyor, nereden geldi, kim üretiyor? Bütün bunları Sağlık Bakanlığı olarak bizim bilmemiz mümkün değil. Açıkçası bizim hizmet alanımızın içinde değil. Bunu emniyet, güvenlik güçleri bu çalışmaları onlar yapıyordur" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • gresunlu 8 yıl önce Şikayet Et
    içmeleri şartmiydi icmeselerdi içki sahtede olsa gercekte olsa haram bilmiyolarmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!