Yeni Asya grubundan CHP'ye oy verin talimatı

Nur cemaatlerinden biri olan Yeni Asya Grubu, 1 Kasım seçimlerinde CHP’ye oy vermeleri için mensuplarına talimat verdi.

Yeni Asya grubundan CHP'ye oy verin talimatı
Yeni Asya grubundan CHP'ye oy verin talimatı
GİRİŞ 31.10.2015 13:59 GÜNCELLEME 31.10.2015 16:35
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

Tek parti döneminde CHP tarafından hapis, sürgün ve işkencelere maruz kalan Said-i Nursi'nin yolundan gittiğini iddia eden ve kitaplarından büyük gelir sağlayan Yeni Asya Grubu, müntesiplerine “CHP'ye oy verin talimatı” cemaat tabanında tepkilere yol açtı.

KOPMALAR BAŞLADI

Yeni Asya Grubu mensubu bazı kimseler “Bizden Said-i Nursi'ye ve Müslümanlara zulmetmiş bir partiye oy vermemiz isteniyor. Bunu asla yapmayacağız” diyor. “Bize yıllarca Demirel gibi bir Mason'a oy verdirdiler şimdi de CHP'ye oy dileniyorlar” şeklinde tepki gösteren taban, tavana “Cemaati kaça sattınız” diye soruyor.

HEP DÖNÜYORLAR

AK Parti iktidarının, Said-i Nursi'nin eserleri üzerinden büyük rant devşirilmesi ve tahrifinin engellenmesine yönelik girişimine sinirlenen grup, AK Parti'ye savaş açmıştı. Daha önce CHP'nin yanı sıra Fetullah Gülen'e de ağır eleştiriler yönelten Yeni Asyacılar, CHP'nin yanı sıra FETÖ ile de barış ilan ederek FETÖ ve CHP'nin kanatları altına girdi.

DEMİRELCİLİKTEN CHP'LİLİĞE

Gülen gibi Milli Görüş geleneği ile kavgalı olan Yeni Asyacılar, her daim Demirel'i desteklemiş ve Demirel'e “Nurlu Süleyman” adını takmışlardı. FETÖ, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sayısız eleştiri karikatürleri çizen ve manşetler atan gazete, eski görüşlerinden çarp ederek eski düşmanlarına övgüler diziyor.

GÜLEN'E ‘KAÇA SATTIN' DEMİŞLERDİ

Gülenle yıldızları barışmadığı içinde Yeni Asya gazetesinin karikatüristi İbrahim Özdabak, Fetullah Gülen'i ağlarken resmedip, “Kısa bir ömürde az bir dünya menfaati için, ebedî hayatını berbat etmene ağla” diye yazmıştı. Aynı kalem şimdi önceki yazdıklarını yalanlayan ve kendi kendini tekzip eden şeyler çiziyor.

ADAM NE ARAR CHP'DE?

Bugün CHP'ye oy verme çağrısı yapan Nurcu Yeni Asya Grubunun yayın organı Yeni Asya gazetesinde yakın tarihte bir karikatür yayınlanmıştı. Karikatüre göre Uğur Dündar soruyor: “CHP'de adam var mı?” diye. Karikatürün cevabı şu: Adam mı, ne adamı? Adam ne arar la CHP'de? Şimdi halk ve tabanları Yeni Asya'cılara şu soruyu soruyor: Adam ne arar la CHP'de?

CHP'NİN GÜNAHLARINI SAİD-İ NURSİ'YE SİLDİRDİLER

Yeni Asya grubu tabanına l altında dağıttığı “Bediüzzaman'dan Çözümler” adlı bir el kitabında önce Said-i Nursi'ye büyük zulümler yapan CHP'nin günahlarını bir bir Said-i Nursi'ye sildirdi, son sayfasında ise CHP'yi överek tabanına ‘CHP'nin desteleyin' çağrısı yaptı.

 

SAİD-İ NURSİ'Yİ YALANLARINA ALET ETTİLER

Said-i Nursi'nin sırtından geçinen grup, mensuplarına dağıttığı ve CHP'ye oy vermelerini telkin ettiği “Bediüzzaman'dan Çözümler” adlı bir el kitabında CHP'ye övgüler düzüyorlar. CHP'nin günahlarının Mustafa Kemal ve İsmet İnönü'ye kesildiği kitapçıkta, Kemal Kılıçdaroğlu ise övülüyor.  Kitapçığın son sayfasında CHP'yi övdü ve ‘CHP'nin desteklenmesi talimatı verdi.

Said-i Nursi'yi bir çıkar aracına dönüştürenler, tabanın tepkilerini azaltmak için CHP'ye oy verilme aymazlığını dahi Bediüzzaman'a bağlayan Yeni Asyacılar, CHP'ye oy verdirmek için bastırdıkları kitapçığın son (160.) sayfasını şöyle bitiriyorlar:

“Ötekileştirici, ortak bağları ve kardeşlik hukukunu tahrip edici söylemlerden sakınılması; adaletin asla konjonktürel, siyasî ve ideolojik çekişmelere kurban edilmemesi gerekiyor.

Son dönem­de Kılıçdaroğlu'nun "Ce­maatlere saygılıyım. İn­sanlarımız manevî dün­yalarında cemaatlere ya­kın olabilir. Nurcu da ola­bilir, Süleymancı da, Fethullahçı da... Yeter ki bu­nu siyasallaştırmasınlar" sözleriyle yeni bir boyu­ta taşındı. Yine CHP liderinin, vaktiyle Bediüzzaman'a yapılan zulüm­leri hatırlatarak partisine yüklenen Başbaka­na cevap verirken "Said Nursi'nin eserlerini kütüphanelere koyan biziz" diyerek sergile­diği yaklaşım da bu çerçevede anlamlı.

Onun için CHP'deki bu olumlu değişimin teşvik edilip desteklenmesi gerekir diyoruz. Çünkü bunun CHP'yi ve siyaseti aşan bo­yutları olduğunu düşünüyoruz. CHP'nin Bediüzzaman'la barışması onu da, herkesi de rahatlatır.”

GEÇMİŞTE YENİ ASYA'DA YAYINLANAN CHP KARİKATÜRLERİNDEN BAZILARI

Kaynak: Yeni Söz

YORUMLAR 150
  • Emirdağ Lâhikası 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben ölsem veya hayatta şuursuz kalsam, Nurlara karşı hizmetimin tarzını bilerek tam yapabilsinler. Şimdilik Tâhirî, Sungur, Ceylân, Hüsnü ve bir iki adam daha mutlak vekilim olarak vasiyet ediyorum. Emirdağ Lâhikası
    Cevapla
  • Basmane sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bediuzzamanin hz mutlak vekili zubeyir abi demiski Yeni asya mesleki dalalettir.
    Cevapla
  • Bayram 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Asya hiçbir zaman CHP yi desteklemedi.Ancak son yıllardaki demokratik tavırların fikirsel açıdan desteklenmelidir.ifadesi söz konusudur.
    Cevapla
  • enise 8 yıl önce Şikayet Et
    hepinize rahatlık battı.ak parti kazanamazsa bu günlerinizi mumla arayacaksınz.
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah fitne cikaranlari kendi fitneleride bogsun sozde haberi yapanlar delil diye gosterdigi seyde ne yazdigini anlamamis ve ustune iftiralarla yeni asya camiasini suclamaktadir belli ki seytanin ortagi olmuslar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina