Tüm Türkiye'de oy verme işlemi başladı

Türkiye'de 26. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere seçim yapılıyor. Oy verme işlemi sabah 07.00 itibariyle başladı.

GİRİŞ 01.11.2015 07:28 GÜNCELLEME 01.11.2015 08:03
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 26'ncı dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimde oy verme işlemi Doğu'daki 32 ilde bu sabah saat 07.00'de başladı. Diğer 49 ilde ise oy verme işlemi saat 08.00'de başladı.

7 Haziran'da yapılan seçimden sonra hükümet kurulamaması üzerine yasa gereği 1 Kasım'da seçim yapılması kararı alınmıştı. Bugünkü seçinde ülke genelinde kayıtlı 54 milyon 49 bin 851 seçmen, 175 bin sandıkta oy kullanacak.

Oy verme işleminin saat 07.00'de başladığı iller şunlar:

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Kilis, Bayburt, Batman, Iğdır, Şırnak ve Ardahan.

Diğer 49 ilde ise sandıklarda oy verme işlemi saat 08.00'de basladı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Seçimde terör eylemlerinin yoğun olduğu Güneydoğu ve Doğu illerinde özellikle sandıkların bulunduğu binaların çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı gözleniyor. Oy verme işlemenin başlamasından önce sandık başlarında kuyrukların oluşması seçime katılımın yüksek oranda olacağını gösteriyor.

YORUMLAR 25
  • suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    haydi bakalım. henuz oy kullanmamis kardeslerim. Ak partide bulusuyoruz İnsAllah. Mhpye gönül veren kardeslerime sesleniyorum. Ben ilk oyumu mhp ye attim. Bende milliyetciyim ve muhafazakarım. Fakat milliyetcilik malesef lafla olmuyor. Eyleme gecmekle icraatla oluyor. Ak partinin bu millet icin yaptigi icraatlar mhpnin bos milliyetciliginden bin kat daha iyidir. Kardeslerim. Bu ülke koalisyon yapamiyor. henuz bu siyasi kültüre sahip degiliz. Kendi milleti icin düsunen ak partiye gelin. Hainlere destek veren ve yüzlerce sehidimizin kanını elinde tutan hdp yi sandiga gömün. Hayirlisi ne ise o olsun.
    Cevapla
  • serkan kara 8 yıl önce Şikayet Et
    doguya yapılan yatırımı hizmeti görmedim duymadım bilmiyorum diyeni Allah taş eder. hdp ye verilen her oy terörizmi yeniden güçlendirecek. 1 kasımdan sonra herkes ettiğini çekecek! dogusu da batısı da.. ben Ak Parti olsam hükümetten çekilir, ne haliniz varsa görün derim. alırım bakanlıkları etliye sütlüye karışmam.. yiyin birbirizi derim.. inim inim inlersiniz.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Kılıçdaroğlu oy kullanacağı sandığı buldumu?..:).
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi 300 milletvekili
    Cevapla
  • haydi 8 yıl önce Şikayet Et
    bilirsin bundan kisa dönem öncesi kürdüm diyemiyordun kürtceni rahat heryerde konusamiyordun. sen oyunu verirken bi r kez daha düsün derim kardes. van depreminden sonra yili gecmeden yeni sehir insa ettiler eskiden öyle miydi?kardes bir kez daha düsün. kisi sevdigiyle beraberdir, kaabesi taksim olanla mi ötelerde beraber olmak istiyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler