Bu köyde sadece iki kişi oy kullandı

Batman'da Yezidilerin yaşadığı Yolveren köyünde sandık 2 kişi için kuruldu.

GİRİŞ 01.11.2015 08:39 GÜNCELLEME 01.11.2015 08:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Batman merkeze bağlı 16 seçmenin bulunduğu Yolveren köyünde görevli 5 kişiden oluşan sandık kurulu üyeleri, sadece muhtar ve eşinin oy kullanacak olması nedeniyle muhtar Mehmet Alcu'nun evine geldi.

Seçmen listesini Alcu'nun evine asan görevliler sandığı da evin bir odasına kurdu. Muhtar Alcu ve 73 yaşındaki eşi Hame Alcu evlerinde 26. dönem milletvekili seçimi için oy kullandı. Muhtarın hasta ve yatalak olan eşi yatağından kalkamadığı için sandık görevlileri sandığı bulunduğu odaya getirerek oy kullandırdı.

“SADECE BEN VE EŞİM OY KULLANDIK”

Muhtar Mehmet Alcu, burada yaptığı açıklamada, seçimde köyden sadece kendisi ve hasta olan eşinin oy kullandığını söyledi. Köydeki diğer seçmenlerin yurt dışında olduklarını söyleyen sandık başkanı Doğan Karanfil, diğer seçmenler Avrupa'da kaldığı için köyde sadece muhtar ve eşinin oy kullandığını belirtti. Daha sonra sandık kurulu üyeleri de aynı sandıkta oy kullandı. Sandığın oy verme işleminin sona ereceği saat 16.00'a kadar köyde bekletileceği belirtildi. 

YORUMLAR 10
  • serkan kara 8 yıl önce Şikayet Et
    ysk da sessiz paraleller var. bir çok kurumdalar bana göre hala
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    iki kişi için sandık kurulması ülkemizdeki israfın manyaklık derecesini gösteriyor. bu iki kişinin en yakın başka bir sandığa götürülmesini hiç bir yetkili akıl ademiyor mu. ben vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorm.
    Cevapla
  • aliveli 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumunu gozden gecırıp tekrar dusun. 2 kisi icin bile olsa oy kullanma hakkı uygulanıyor olması iyi birseydir..azıcık ılerıyı dusunun la
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl basın!?...Bu iki seçmeni göstermeniz seçmeni tehlikeye sokar..!
    Cevapla
  • aciz kul 8 yıl önce Şikayet Et
    Remzi kardeş çok doğru söylüyor, sandık belli ve sadece iki kişinin nereye oy kullandığı ortaya çıkacak maalesef.
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Özel bir araçla en yakın köye götürülerek oyları kullandırılabilinir idi. Böylece daha az zahmetli ve daha az masraflı olurdu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha