Hafız Selman’a bir ödül daha!

Dünya Kur’an okuma birincisi Hafız Selman Okumuş’a, Hırvatistan Baş Müftüsü Aziz Hasanoviç’ten onur ödülü.

Hafız Selman’a bir ödül daha!
Hafız Selman’a bir ödül daha!
GİRİŞ 04.11.2015 14:39 GÜNCELLEME 04.11.2015 14:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa’nın incisi Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bulunan İslâm Merkezinde, bu yıl 22.si gerçekleştirilen Uluslararası Kur’an Okuma Yarışmasında, dünya Kur’an okuma birincisi, eğitimci-yazar Hafız Selman Okumuş’un yarışmaya hazırladığı Hafız İsmail Kaya, tilavet kategorisinde dünya birincisi seçildi. Böylece, Selman Okumuş’un izinden giderek Türkiye’ye dünya birinciliği kazandıran hafızlarımızın sayısı üçe çıkmış oldu. 2013 ve 2014 yıllarında da Hafız Ahmet Sarɪkaya ile Hafız Alpcan Çelik birincilik elde etmişlerdi. Birincilik alan hafızlar, hac ziyareti ile ödüllendirilecek. 

22. Uluslararası Kur’an Okuma Müsabakası

Zagreb İslâm Merkezinde gerçekleştirilen, 22. Uluslararası Kur’an Okuma Yarışması, kâinatın Kur’an okuyucuları ile  Kur’an âşıklarını bir araya getirdi. Hazreti Kur’an’ı en güzel okuyan hafızları belirlemek ve genç hafızları ödüllendirmek amacıyla yapılan yarışmaya ilgi büyüktü. Kur’an müsabakası  Suudi Arabistan, Katar, Hırvatistan İslâm Merkezi ve Türk Hava Yolları sponsorluğunda  gerçekleşti. Jüri üyeleri bu yıl, Hırvatistan, Makedonya, Türkiye, Katar, Fransa ve Bosna Hersek’ten, İngilizce ve Arapça bilen, daha önce dünya birincisi olmuş Kurra Hafızlardan seçildi. 

Uluslararası Kur’an Müsabakaları

Ülkelerinde birincilik elde etmiş, 55 ülkeden 80 hafız ve hafize, bayraklarını temsilen; Kur’an’ın tamamını ezbere okuma, 15 cüzü ve 5 cüzü ezberden okuma ile aşır tarzı okuma olarak nitelendirilen tilavet olmak üzere, dört ayrı kategoride yarıştı. Hırvatistan ve diğer devlet idarecileri ile Balkan ve Avrupalı Müslümanların yoğun katılımıyla gerçekleşen  müsabakalar,  yurtiçi ve yurt dışından binlerce Kur’an âşığının huzurunda gerçekleşti. Program, dünya hafızlarının muhteşem sesleriyle gerçekleşen Mevlid ziyafeti ile sona erdi.

Dört kategoride dereceye giren hafız ve hafizeler:

Tilavet Medresa: Ahmed Hasic, Jasir Kovacevic, Amar Hasandic. Tilavet: İsmail Kaya (Türkiye), Ahmet Alili (Hırvatistan), İbrahim Bilcevic (Bosna Hersek). 5 cüz: Aldin Sahbazovic (Bosna Hersek), Ajdin Aliji (Makedonya), Merzuk Grabus (Bosna Hersek), Safet Coralic (Bosna Hersek). 15 cüz: Muhammed M’walidi (Bosna Hersek), Abdirrahman Hassan (Finlandiya), Ferat Plakaj (Makedonya). Hifz: Mohamed Ahmed Moalin (İsveç), Nadia Siciid Amed (Norveç), Omar Bouhali (Belçika).

Selman Okumuş’a Onur Ödülü

2015 yılında, Zagreb İslâm Merkezinin onursal üyesi ve daimi jüri üyesi seçilen ve bu müsabakalarda 10 yıldır jüri üyesi olarak görev alan Hafız Selman Okumuş’a Hırvatistan Baş Müftüsü Aziz Hasanoviç tarafından onur ödülü takdim edildi. 

Selman Okumuş, yarışmalarla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Kur’an’ın sesi, kâinatın şifasıdır. Her şey Kur’an ile var oluyor. Bu ilahi sesi hem Müslümanlara hem de gayrimüslimlere duyurmak, temel gayemizdir. Kur’an ile buluşan, Yaradan’ı ile diyaloğa geçmiş olur. Allah Celle Celaluhu Kur’an’da; “Hayırlarda yarışın!” diye buyuruyor. İşte bu yarışmalar “hayırda yarış”ın en güzeli, en hayırlısıdır. Kâinatın dengesi Kur’an'ı, güzel ve içten okumak, bu şifanın tüm evrende dalga dalga yayılmasının bahanesidir. Allah Teâlâ bizleri bu uğurda gayret edenlerden eylesin, inşallah.”

Hafız Selman Okumuş Kimdir:

Türkiye’de Ipad’li imam ve The Imam olarak da tanınan Selman OKUMUŞ, 1977 yılında İstanbul'da doğdu. 1995 yılında İstanbul Pendik İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisans, 2005 yılında yine Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılında, aynı üniversitenin Din Eğitimi Yüksek Lisans bölümünden “Kur’an’da Cennet Kavramı” konulu tezi ile mezun olarak mesleki kariyerini geliştirdi. Ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Selman Okumuş, 2000 ve 2004 yıllarında Dünya Ezbere Kuran'ı Kerim Okuma Birincisi olmuştur. 2004-2008 yılları arasında İstanbul Şehzadebaşı Camisi’nde, 2009-2012 yılları arasında da İstanbul Kılıç Ali Paşa Camisi'nde imam-hatip olarak görev yapan Okumuş, İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bilmektedir. 

Hamil-i Kur’an Hafız Selman; “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.” Hadis-i Şerifi ışığında yayımlatmış olduğu “Elif Ba” kitabı ile Moral FM’de “Kur’an Ailesi” programını sunmaktadır. Ayrıca “Elif Ba” kitabının doğru icrasını gösteren bir de DVD hazırlamıştır. Bu kitap Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arnavutça ve Boşnakça olmak üzere 200 bin adetten fazla basılmıştır.

YORUMLAR 1
  • büyükdoğu 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Eurofighter açıklaması! Türkiye'nin talebine destek
Avrupa'yı sallayan Türkiye açıklaması: Kendimizi bir Türk milleti olarak görüyoruz