Yasağa rağmen ezanlar susmadı: İmam ağladı!

KKTC'de 3 camide sabah ezanlarının hoparlörden okunmasının mahkeme kararıyla yasaklanmasına rağmen camilerde ezan sesi susmadı.

Yasağa rağmen ezanlar susmadı: İmam ağladı!
Yasağa rağmen ezanlar susmadı: İmam ağladı!
GİRİŞ 06.11.2015 10:22 GÜNCELLEME 06.11.2015 10:40
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Mahkeme kararına tepki gösteren vatandaşlar, yasağın uygulanacağı Pir Paşa Camisine gelerek sabah namazını cemaatle kıldı. Namazda imamın duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Namazın ardından cami avlusunda toplanan vatandaşlar "ezanıma dokunma" pankartı açarak mahkeme kararını protesto etti.

KKTC'de Güzelyurt'a bağlı Lefke kasabasındaki Şeyh Nazım (Orta Cami), Pir Paşa ve Aşağı Camilerinde hoparlörden okunan sabah ezanının "rahatsızlık verdiği" gerekçesiyle mahkeme kararı ile okunmasının yasaklanmasının ardından bu camilerde merkezi sistemle hoparlörden ezan okunmaya devam edildi.

İMAM NAMAZDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Mahkeme kararına tepki gösteren vatandaşlar, yasağın uygulanacağı Pir Paşa Camisine gelerek sabah namazını cemaatle kıldı. Namazda imamın duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Sabah namazının ardından vatandaşlar salavat getirerek, birbiriyle selamlaştı.

Daha sonra Pir Paşa Camisinin avlusunda toplanan vatandaşlar "ezanıma dokunma" pankartı açarak mahkeme kararını protesto etti.

KKTC Din İşleri Başkanlığı Lefke Temsilcisi Mehmet Genç de yaptığı açıklamada, alınan kararın savunulacak bir karar olmadığını belirterek, "Neticede ezandan bahsediyoruz. Çünkü ezan için bu vatanda binlerce şehit verilmiş. Dolayısıyla bu karar normal şartlarda eğer alınacaksa Din İşleri Başkanlığı uhdesinde olması lazım. Ama Din İşleri Başkanlığı'nın bu konudan haberi yok" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • çalı kuşu 9 yıl önce Şikayet Et
    O EZANLAR''Kİ İSLÂMIN TEMELİ.....İlelebet Gökkubbede İnlemeli......
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Olaya iyi yönünden bakarsak sabah namazına gelmede artış var. Protestoya devam kardeşler.
    Cevapla
  • hidocan 9 yıl önce Şikayet Et
    derhal hakim emekli edilmeli avukatinda vatabdasliktan cikartilip ezan okunmayan bir ülkeye gönderilmeli... müslümanin memleketinde bu ne rezalet
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    ne emeklisi. Topluma teşhier edilip ülkeyi terkettirilmeli.
    Cevapla
  • ahmet ahyet 9 yıl önce Şikayet Et
    kurban olurum sizin sarıklarınıza...mustazaf mücahit mübarek muhterem kardeşlerim ...allah razı olsun daim
    Cevapla
  • orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kimin mahkemesi kardesim ?
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Galiba rumların mahkemesi olmalı başka izahı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde'den önemli açıklamalar: Netanyahu esir takas anlaşmasını kabul etmedi!
Galatasaray Ederson ile anlaşmaya vardı!