Melek Baykal hakkında suç duyurusu!

Tiyatrocu Melek Baykal'ın Instagram hesabından başörtülü kadınlara hakaret edişi avukatları da harekete geçirdi.

Melek Baykal hakkında suç duyurusu!
Melek Baykal hakkında suç duyurusu!
GİRİŞ 12.11.2015 11:01 GÜNCELLEME 12.11.2015 11:10
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Tiyatrocu Melek Baykal geçtiğimiz gün Instagram hesabında başörtülü kadınlara hakaret etti. Yozgat'ta Hayri İnal Konağı'nı ziyaret eden Baykal, burada karşılaştığı başörtülü kadınlarla çektirdiği fotoğrafı paylaştı. Melek Baykal, fotoğrafın altında Türkiye'nin başörtülü kadınlar yüzünden geri kaldığını yazdı.

Tiyatrocu melek Baykal'ın İnstagram hesabında paylaşmış olduğu fotoğrafın açıklamasında başörtüsünü çağdışı bir kılık kıyafet olarak nitelemesi ve başörtülü kadınları medeni olmamakla itham etmesi İstanbul Barosu avukatlarından Avukat Ömer Faruk Alimoğlu ve Avukat Şerif Emir Ekşi'yi harekete geçirdi.

Melek Baykal hakkında hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan avukatlar şunları kaydetti:

Av Ömer Faruk Alimoğlu, "Söz konusu şahıs sosyal medya üzerinden bir dini inanca mensup kişilere, dini bir öğeyi günlük hayatlarında kullanmalarından ötürü çirkin bir saldırıda bulunmuştur. Başörtülü kadınları çağdışı olarak niteleyen bu zihniyet esasen çağdışıdır ve artık tarihe gömülmelidir. İfade hürriyeti kapsamında ne Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslararası mevzuat ile ne de Anayasamız ile korunamayacak olan bu ifadeler bireylerin inanç özgürlüklerine açık bir saldırı içermektedir. Cumhuriyeti kuran kadınlarımız annelerimiz başörtülü değil miydi? Melek Baykalın ifadelerini okuduğumda şok oldum. Toplumun önemli bir kesimini aşağılayan bu söylemlere seyirci kalamadık ve Av Emir bey ile birlikte hanımefendi hakkında suç duyurusunda bulunduk."

İşte Melek Baykal'ın o paylaşımı... 

İşte Melek Baykal'ın paylaşım sonrası yayınladığı özür metni:

“Sevgili Dostlar,

Dün kendi sosyal medya hesabımdan yaptığım paylaşımdan ötürü çok üzgünüm. Her türlü düşünce ve inanç özgürlüğüne saygılı olduğumu bilmenizi isterim. Karşı olduğum tek şey istismar edilmesidir.

Ben, hiçbir zaman bu kadar güzel insanların önce evlerine gidip, birlikte fotoğraf çektirip sonra da onları rencide edebilecek zihniyete sahip olmadım. Yapılan yorumlardan sonra, paylaşımımı kendim için kayda alıp sildim ve ardından defalarca okudum.

Okuduklarım beni bile ürküttü. Aklımın ucundan bile geçmeyen, ancak seçtiğim kelimelerin yanlışlığından dolayı maksadını fazlasıyla aşan ifadeden büyük pişmanlık duydum.

Şu konuda emin olun ki, benim en büyük hatam, bu kadar yanlış yoruma açık bir metni paylaşmak oldu. Tarihi konak ve içinde gördüklerim beni çok etkiledi, heyecanlandırdı. Bu tarihi görünce ve hatta içimde hissedince, bu duygumu sizlere anlatma ihtiyacı duydum. Heyecanla, hızlıca yazdığım ve ikinci kez okumadan paylaştığım fikrimin ne anlamlara gelebileceğini fark etmek hâlâ kanımı donduruyor ve beni derinden yaralıyor.

Birlik ve beraberliğe, barışa ve huzura fazlasıyla ihtiyacımız olan ülkemizde, bir sanatçı olarak en başta benim böyle yanlış bir tutum takınmam mümkün olamaz!

Bugün bu insanlardan özür dilemeye gittim. Onlar her zamanki yüce gönüllülükleri ile beni bağırlarına bastılar. Bu vesile ile onlardan bir kez de sizlerin önünde özür dilemek istiyorum.

Bizleri birleştirebilecek tek şey sevgi. Yüreklerimizin sevgi ile, bir atması dileğimle...”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • Volkavcı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar net bir şekilde dini aşağılayıp sonra da tepkilerden korkup özür dilemek tam da senin gibi kendisini sanatçı sanan zavallılara göre bir şeydir. Ne yazık ki insanlar sen ve senin gibilere değer veriyor
    Cevapla
  • hamit 8 yıl önce Şikayet Et
    bir insan hatasını anlıyorsa, vicdanı ölmemiş demektir.Bizim dinimiz de yanlışını düzeltene kin yoktur. yeter ki tekrar etmesin
    Cevapla
  • Onur 8 yıl önce Şikayet Et
    Kuru kuruya özür olmaz. Önce o yazdıklarınızdaki gayeyi açıklamanız lazım. yazınızdan "yanlış yoruma açık" diye bahsetmişsiniz ama aksine yazınız gayet açık ve net. Bu da özrünüzün samimi değil sadece korkudan olduğunu gösteriyor.
    Cevapla
  • teoman oraloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın ilgili kişi,, ahirete gittiğinizde şok olmaya hazırmısınız.??? yakin ehlinden nasihat..
    Cevapla
  • kader 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun avukatlarimizdan bu çıplaklığı marifet sanip kendi gibi olmayani asagilayan aslinda kendileri aşağılık olan yaratiklara gereken ders verilmeliki bir daha cesaret edemesinler unutmamak gerekirki kendine değer verdiğin kadar değer görürsün biz bize yapılan kotuluklere susar kabullenirsek kendimize herşeyi reva görürsek bu zihniyet bizi hep ezdi hepye ezecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek