Duran Kalkan: Kürt halkı bize destek vermiyor

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, 1 Kasım seçimlerini ‘darbe‘ olarak nitelerken, “Bu kış final mücadelesine sahne olacak” dedi.

Duran Kalkan: Kürt halkı bize destek vermiyor
Duran Kalkan: Kürt halkı bize destek vermiyor
GİRİŞ 19.11.2015 09:49 GÜNCELLEME 19.11.2015 15:51
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın yayın organlarından Med Nuçe Televizyonu’nun Politik Alan programında konuşan Duran Kalkan, AKP’nin kendilerine yönelik saldırılarına direnişle yanıt vereceklerini söyledi.

Faşizm ile demokrasi ve sömürgecilik ile Kürt özgürlüğü arasında bir mücadelenin son döneminin yaşanacağını dile getiren Kalkan, “Gerçekten de final düzeyinde bir büyük mücadele yaşanıyor. Önümüzdeki kış dönemi böyle büyük bir mücadeleye sahne olacak. AKP kendisine verilen görev ve faşist kültürel soykırım siyaseti çerçevesinde bizi halk olarak, hareket olarak imha ve tasfiye etmek için her türlü saldırısını yürütecek” diye konuştu.

"HENDEK KAZACAĞIZ DİRENECEĞİZ"

Kalkan direnişlerini sürdüreceklerini belirterek şöyle devam etti: “Bir bütün olarak direneceğiz, ev ev, sokak sokak, mahalle, kasaba kasaba, dağ dağ, vadi vadi direneceğiz. Gençlik direnecek, kadın direnecek, 7’den 70’e halk direnecek. Barikat da kazacağız, hendek de, sokak başında direneceğiz, vadide direneceğiz, dağda direneceğiz. Halk direnecek, gerilla direnecek, yurtdışındaki insanlarımız direnecek, zindandakiler direnecek.”

"KÜRDİSTAN YALNIZ BIRAKILIYOR KÜRT HALKI DESTEK VERMİYOR"

PKK Yürütme Komitesi üyesi Kalkan, bir yerde saldırı olduğunda bütün şehirler ayağa kalkması gerektiğini savunarak, “Türkiye metropollerindeki devrimci demokratik güçler destek vermeli; Adana’da, Mersin’de, Antep’te, Çukurova’da, İstanbul’da bu destekler büyümeli. Kürdistan yalnız bırakılıyor, Kürt direnişi yalnız bırakılıyor. Halbuki bugün Cizre, Gever, Farqin, Nusaybin, Varto geçen kışın Kobane’sidir. Bu kasabalar özgür Kürdün ve demokratik insanlığın kalbinin attığı yerlerdir” ifadelerini kullandı.

HDP’yi demokratik cumhuriyetin mayası olarak niteleyen Kalkan, AKP’nin Kürt sorunuyla ilgili ‘PKK’yI, Kandil’i, İmralı’yı, HDP’yi muhatap almayacağız‘ yolundaki yeni politikasını ise ciddiye almadıklarını vurguladı.

YORUMLAR 108
  • doğan yalçın 8 yıl önce Şikayet Et
    siz ermesiniz de ondan. kürtler artık uyanıyor. ermeni örgütü pkk+hdp ye destek bitecek. temizlik harekatını beğeniyormusunuz? kaç kişi kaldınız. ama bitmemek için bir kısmınız teslim oldu. pişman oldukları için değil. gebermemek için teslim oldular.
    Cevapla
  • Huseyn Ciftci 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi de aynen böyle demişti. sonu malum. inşallah senin sonun da öyle olur
    Cevapla
  • Hendek 8 yıl önce Şikayet Et
    Kazdığınız her hendeğe sizi gömeceğiz
    Cevapla
  • müstafa 8 yıl önce Şikayet Et
    kazdığı hendeğide tapusuyla onun olur
    Cevapla
  • Haydo aga 8 yıl önce Şikayet Et
    Fakirliğe direnin, eşkıyalığa direnin, zorbalığa direnin, cahil kalmaya direnin. Kürt halkına rahatı, huzuru çok görün! Kemalizmin inim inim inlettiği Kürt halkını, pkk faşizmi ile bir 50 sene siz inletin. Yazıklar olsun hainlerin, dış oyunbazların, hunharların oyuncağı olanlara! Allah sizi kahhar ismiyle kahretsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!