Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari Yüksekova’da teröristler girdiği çatışma sonucunda tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Polis Mustafa Yavaş son yolculuğun uğurlandı

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 02.12.2015 16:19 GÜNCELLEME 02.12.2015 16:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eskişehir Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı esnada, geçici görev nedeniyle gittiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 10 Kasım günü terör örgütü PKK mensupları tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralanarak GATA’da tedavi altına alınan polis memuru Mustafa Yavaş, 20 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan 42 yaşındaki şehit polisin cenazesi, Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Hisareyn Mahallesi’nde bulunan aile kabristanında defnedildi. Cenaze töreni sırasında bazı polislerin gözyaşlarını tutamadığı görülürken, şehit polisi son yolculuğuna uğurlamak için binlerce kişi Gölcük’e geldi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Gölcük’e bağlı Hisareyn Mahallesi’nde ikamet eden Şaziye ve Ahmet Yavaş çiftinin oğlu olan Mustafa Yavaş, kendisi gibi polis olan eşi Ayşe Yavaş ile birlikte Eskişehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapıyordu. Doğu bölgesinde çatışmaların artması üzerine bu bölgeye takviye olarak gönderilen Mustafa Yavaş’ın çalıştığı Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekibi, 10 Kasım tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK terör örgütü yandaşları tarafından saldırıya uğradı. Çatışmada ağır yaralanan Mustafa Yavaş, kaldırıldığı GATA’da 20 günlük tedavinin ardından yaşama tutunamayarak şehit oldu. Acı haberi alan Yavaş’ın ailesi, şehidin cenazesini almak için Ankara’ya gitti. Sabahın erken saatlerinde Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı önünde düzenlenen resmi törenin ardından şehit polisin cenazesi askeri uçak ile Kocaeli Cengiz Topel Askeri Havalimanı’na getirildi. Burada cenaze aracına alınan Yavaş’ın cenazesi resmi konvoy eşliğinde Gölcük Hisareyn Mahallesi’nde bulunan evinin önüne getirildi. Şehidin naaşının evinin önüne gelmesiyle birlikte vatandaşlar gözyaşlarına boğularak teröre lanet sloganları attı.

NAAŞINI MESAİ ARKADAŞLARI TAŞIDI

Cenaze töreninde şehidin eşi Ayşe Yavaş ve çocukları Ahmet Esat, Zülal ve Esila gözyaşlarına boğulurken, törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi Hisareyn Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Asarköy Aile Kabristanlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazının ardından Yavaş’ın naaşı aile kabristanına kadar mesai arkadaşlarının omuzlarında taşındı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • hatice unkun 8 yıl önce Şikayet Et
    rabbim rahmet etsin ailesine sabir versin bende kurban bayrami arefesinde gatada 11 gun sonra sehit düşen ahmet unkun ablasiyim o aciyi cok iyi anliyorum rabbim sefaatlerinden mahrum etmesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti