2 polisin şehit olduğu saldırıda teşhis yok

Diyarbakır iki polisi şehit eden iki teröristin içinde bulunduğu taksiyi kullanan A.S. “tanık” sıfatıyla ifade verdi.

2 polisin şehit olduğu saldırıda teşhis yok
2 polisin şehit olduğu saldırıda teşhis yok
GİRİŞ 03.12.2015 07:03 GÜNCELLEME 03.12.2015 07:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

A.S., ifadesinde, Elçi’nin öldürüldüğü 28 Kasım’da 08.00’de  taksi durağına gittiğini anlattı. 5 Nisan Mahallesi’nde bir aileyi Peyas Mahallesi’ne bıraktığını kaydeden A.S., şöyle devam etti:

EŞKAL HATIRLAMIYOR

“Urfa yolu istikâmetine döndüğüm esnada iki erkek el salladı ve durarak bu şahısları araca aldım. Eşkallerini ve üzerlerinde hangi elbiselerin olduğunu hatırlayamıyorum. Fakat ikisi de 24, 25 yaşları civarındaydı. Önde oturan şahıs Sur ilçesi Balıkçılarbaşı’na gitmek istediklerini söyledi. Balıkçılarbaşı mevkiinde Gazi Caddesi ile Melik Ahmet Caddesi kesişiminde bulunan taksi duraklarına  geldiğimde önde oturan, ‘bizi burada indir’ dedi. Ben de taksimetreye baktım. 16 lira 250 kuruş tutmuştu. Önde oturan bana 50 TL uzattı. Para üstünü vermek istedim, bozuk param yoktu. 

İKİ POLİS YAKLAŞTI

Aracın önünde bulunan hamal olarak hatırladığım şahsa bozuk para olup olmadığını sorduğum esnada aracın sol tarafından araca doğru iki polis yaklaştı. Polislerden biri benim tarafıma, diğeri sağ ön kapı tarafına geldi ve şahıslara araçtan inmelerini söyledikleri esnada yoğun bir silah sesi duydum. Silahı kimin sıktığını kesinlikle görmedim.

Silah sesi duyar duymaz araçtan inip yolun karşısında bulunan otoparka kaçtım. Ben silah seslerinin geldiği esnada herhangi vurulan bir şahıs ya da polis görmedim. Otoparka orada bulunan vatandaşlardan da kaçanlar oldu. Burada yaklaşık yarım saat, 45 dakika kadar bekledim. Beklediğim esnada ara ara silah sesleri geliyordu. Silah sesleri kesildikten sonra dışarı çıktığımda aracımın bırakmış olduğum yerde olmadığını gördüm. Araç sahibi olan ağabeyim M.Z.S.’yi arayarak olayı anlattım. Ağabeyim geldi ve beraber Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ne gittik. Oradan da sivil polisler gelip bizi ve kullanmış olduğum ticari taksiyi alarak müdürlüğünüze getirdiler. Ayrıca aracım Çarşı Polis Merkezi önünde Olay Yeri İnceleme ekiplerince incelenmiştir.

TEŞHİS EDEMEM

Aracıma binen şahıslarla 15 dakika yolculuk esnasında hiç konuşmamız geçmedi. Bu şahıslar, kendi aralarında da hiç konuşmadı. Fakat arkada oturan şahıs telefonla sessiz şekilde kısa bir görüşme yaptı. Ben bu şahısları daha önceden hiç görmemiştim. Şu anda da kendilerini veya fotoğraflarını görmem halinde teşhis edemem. Çünkü ben bu şahısların yüzlerini kesinlikle hatırlamıyorum. Konu ile ilgili anlatacaklarım bunlardan ibarettir.”

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • usman 8 yıl önce Şikayet Et
    korkudan deyil sevgiden olmasın.hatırlamadığı eşgalin yaşını tahmin edebiliyor ne hikmetse.
    Cevapla
  • paşam123 8 yıl önce Şikayet Et
    yalan söylüyor.. korkusundan anlaşılan. yaşlarını tahmin eden bir algının, neye göre yaşlarını tahmin ettiğini anlarsınız. herhalde ayaklarına veya gövdesine bakarak değildir. yüzlerini okadar iyi süzmüşki, yaşlarını tahmin edebilmiş.bu da eşgallerini rahatlıkla hatırlayabileceği anlamı taşır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık