Tahir Elçi soruşturmasında ilginç ayrıntı

Tahir Elçi’nin ölümünden hemen önce 2 polisi şehit eden terör örgütü PKK mensubu 14.5 kilometre izlendiği öğrenildi.

Tahir Elçi soruşturmasında ilginç ayrıntı
Tahir Elçi soruşturmasında ilginç ayrıntı
GİRİŞ 04.12.2015 08:22 GÜNCELLEME 04.12.2015 08:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü olaydan birkaç dakika önce 2 polis memurunu şehit eden PKK’lı teröristlerin, saatler öncesinden polisin fiziki takibinde olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada elde edilen bilgilere göre, Elçi’nin vurulduğu sokağın başında taksinin içinden 2 polise ateş açan 2 PKK’lının, olaydan önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerin araçla fiziki takibinde olduğu belirlendi.

PKK’lıların içinde bulunduğu aracın durdurulmasına polise giden bir telefon ihbarının neden olduğu iddia edilmişti ancak taksinin ihbar telefonuyla değil, polisin takibiyle elde edilen bilgi üzerine durdurulduğu anlaşıldı.

‘HENDEKLERE GİDEBİLİRLER YAKALAYIN’ TALİMATI GELDİ

Habetürk’ün ulaştığı bilgilere göre, olay şöyle gelişti: -Saat: 10.30 Tahir Elçi ve beraberindeki grubun Dört Ayaklı Minare’nin önüne gidip basın açıklaması yapmaya hazırlandığı sırada, 2 PKK’lı Kayapınar Peyas Mahallesi’nde takip ediliyordu. 2 PKK’lı Şanlıurfa Bulvarı üzerine doğru yürüyüp yoldan geçen sürücü A.S.’nin bulunduğu taksiyi el kaldırarak durdurdu.

-Saat: 10.40 İstihbarat görevlilerinin araçla takip ettiği PKK’lılar, şehrin ortasından geçen Şanlıurfa Bulvarı’nı geride bırakıp Elazığ Caddesi’ne girdi ve saat 10.45 sıralarında Sur İlçesi sınırlarına ulaştı.

-Saat: 10.45 Bombalarla tuzaklanmış bu bölgede Kalaşnikof’lu, roketatarlı PKK’lıların bulunduğunu, hendekler olduğunu bilen takipteki istihbarat görevlileri, şüphelilerin bu bölgeye girebileceğini düşünerek plan yaptı. İddiaya göre takipteki istihbarat görevlileri, durumu Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine bildirdi ve “Araçtan indikten sonra alın” dedi. Aynı anda Tahir Elçi ve beraberindekilerin basın açıklaması sona ermişti. Elçi ve beraberindeki grup bu sırada çevredekilerle sohbet edip Dört Ayaklı Minare’nin üzerine dövizler asıyordu.

-Saat: 10.50: Şüpheli 2 PKK’lının içinde olduğu araç, saat 10.45 ile 10.50 arasında Balıkçılarbaşı’na, yani alt tarafında PKK hendeklerinin olduğu caddeye girdi. Bu sırada Balıkçılarbaşı bölgesinde sürekli polis kontrolünün bulunduğu bölgedeki TEM Şubesi ekipleri, plakası bildirilen aracın Yenikapı Sokak üzerinde durduğunu gördü. Bu sırada saatler 10.51’i gösteriyordu. Polisler koşar adım araca yöneldi. Polislerin aracın ön ve yan tarafına geldiğini gören 2 PKK’lı, taksiden, güvenlik önlemi almadan gelen polislere ateş açtı ve 2 polis burada şehit oldu. Ardından Elçi’nin basın açıklaması yaptığı sokağa giren 2 PKK’lı, polislerin açtığı ateşe rağmen koşarak uzaklaştı.

2 saldırgan sokakta kaybolduktan hemen sonra, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ensesinden vurulmuş yüzüstü vaziyette kameralar tarafından görüntülendi. (Zülfikar Ali AYDIN - Habertürk)

YORUMLAR 1
  • Mizah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bari açıklayıp bizi çıldırtmayın. 14,5 kilometre takip et , sonra acemice git iki şehit ver , adamları elinden kaçır. Hata bir tane değil ki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!