FETÖ'nün casusları Rusya'ya kaçtı

Askeri Casusluk kumpas davasında sahte delil üretmekle suçlanan iki TÜBİTAK çalışanının bir hafta önce Rusya’ya kaçtığı ortaya çıktı.

FETÖ'nün casusları Rusya'ya kaçtı
FETÖ'nün casusları Rusya'ya kaçtı
GİRİŞ 04.12.2015 11:04 GÜNCELLEME 04.12.2015 11:37
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İzmir'de görülen ‘Askeri Casusluk/Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası’yla ilgili terör örgütü FETÖ/ Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan üç TÜBİTAK görevlisinden ikisinin Rusya’ya, birinin de Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçtığı ortaya çıktı.

İKİSİ EMNİYET MÜDÜRÜ

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato’nun talimatı ile polis ‘Askeri Casusluk / Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası’yla ilgili haklarında yakalama kararı bulunan 24 kişinin yakalanması için dün sabah erken saatlerde düğmeye bastı. Belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda Emniyet Müdürleri Ahmet Emin Çakıcı ve Hakan Arık, Başkomiser Aykan Arıkanoğlu ile 15 polis gözaltına alındı.

SAVCILARLA AYNI YERDE

Haklarında yakalama kararı bulunan zanlılardan TÜBİTAK görevlileri Süheyl Mustafa Keskin ve Yalçın Çakmak’ın Rusya’ya, Burak Akoğuz’un ise Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçtığı ortaya çıktı.Üç TUBİTAK görevlisinin Hollanda’ya kaçan firari savcı Fikret Seçen’le aynı gün yurtdışına çıktıkları tespit edildi. Adreslerinde bulunamayan üç kişi ise polis tarafından aranıyor.

SAHTE DELİLCİLER

İzmir’e götürülen zanlıların, ‘Askeri Casusluk/Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma’ davasının soruşturma, sürecinde ev ve iş yeri aramalarına katıldıkları, sanıklar hakkında ürettikleri sahte delillerin ele geçirilmesinde rol aldıkları, dijital veriler hakkında usule aykırı rapor düzenledikleri iddia edildi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 50
  • Enderun 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet aklı feraseti gerektirir.Kaçmalarına sessiz kalmak değil olay.Kaçsın ki ne mal oldukları ortaya çıksın. Sonuçta suçlu olan kaçar.Elbet devletin gücü onları kaçtıkları deliklerinden çıkartmaya da yeter.Bu arada kaçtıkları devletler de ortada.Kim dost kim düşmAn belli.Allah ülkemizi iç ve dış tüm şer odaklarından korusun.
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    putin obama fetönün babalarıdır haş haşiler milletin kanını emdiler yıllarca vatan severdi ya bunlar müslümandı bunlar müslüman inançlı adam kaçarmı bunların islama alakası yok islam düşmanı bunlar suçun yoksa bizler gibi özgür olursunuz bunlar satılmış beyinler vatanı bayragı milletini satan haş haşiler yaşasın cehennem zalimler için
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlardaki tam bir suçluluk psikolojisi.suçlu olan kaçar.bunların sahtecilikleri belgelendiği için suçlular.kaçmaya devam edecekler.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    "hoca hocayı tekkede it iti dakkada bulur" diye boşuna dememiş Atalarımız.:).
    Cevapla
  • Erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim devlet bunların kaçma ihtimallerini neden gözetmiyor
    Cevapla
  • Son Yorum 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki bunları buralara getiren kim.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu şererfsizler haklarında yakalama kararı çıkmadan önce herşeyden haberleri oluyor ve çok önceden kaçıyorlar? Çünkü Devletin Bütün kurumlarına yuvalanmışlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı