Rus S-400 tehdidine karşı "CHAFF"

Suriye sınırında kuş uçurtmayan F-16’lar, Rus S-300 ve 400 tehdidine karşı “CHAFF” sistemlerini kullanacak.

Rus S-400 tehdidine karşı "CHAFF"
Rus S-400 tehdidine karşı "CHAFF"
GİRİŞ 05.12.2015 15:18 GÜNCELLEME 05.12.2015 16:03
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Gazeteci-yazar Batuhan Yaşar, Türkiye Gazetesi’ndeki köşesinde Suriye sınırını kontrol eden F-16’ların, Rus S-300 ve 400 tehdidine karşı “CHAFF” sistemlerini kullanacaklarını yazdı.

Yaşar, 400 km menzilli S-300 ve 400’lerin F-16’lar için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti:

"Konuyu enine boyuna sorduk araştırdık. Suriye sınırını kontrol eden F-16’larımız, Rus S-300 ve 400 tehdidine karşı “CHAFF” sistemlerini kullanacak. Askerî yetkililere sizin adınıza sorduk ve cevapları aldık:

CHAFF sadece radar güdümlü mermilere karşı radar dalgalarını yanıltmak için, çok sayıda alüminyum parçacık fırlatıp radarın hangisi ‘vurulacak uçak’ yanılgısına sebebiyet verir. Uçağın radar görüntüsünü bu alüminyum parça içinde saklamak için de kullanılır. F-16’ların dış yüzeyi de alüminyum ile kaplanmıştır.

CHAFF, NATO tarafından denenmiş güvenli bir savunma sistemi. Rus füzelerini simülatörler de yanıltıyor. Ama bir ihtimal daha var Rus Füzelerini savuşturmak için. Usta F-16 pilotlarımızın yapacağı keskin manevralar. S-400’ler böyle de alt edilebilir.

Rus savaş uçaklarının artık “hava-hava” füze sistemleri ile uçtuğu da açıklanmıştı. F-16’larda, “hava-hava” füzelerine, lazer ve ısı güdümlü sistemlere karşı “FLARE” tarzı sistemler zaten mevcut. Umarız bunların hiçbirisine gerek kalmaz. Önemli bir hususu daha açıklığa kavuşturmakta yarar var. Rus uçağı düşürüldükten sonra, F-16’ların 6’lı, 8’li kol hâlinde uçmaya başladığı yazılıp çizilmişti.Bu doğru değil. “Sayı ve askeri” anlamda bir değişiklik yapılmadı.

F-16’lar, 2’li uçuşlara devam ediyor. Son bir not.S-400’lerin devreye girmesinin ardından F-16’larımız herhangi bir radar kilidi ile karşılaşmadı."

YORUMLAR 34
  • Akbar Muazzin 8 yıl önce Şikayet Et
    Selamün eleyküm! Bir hava savunma subayı olarak, S-400'ler hakkında şunu deye bilirim ki, S-400'ler çok ileri "tarama, izleme, kilitlenme.." sistemine sahipler. Bir kere hedefe kilitlendiyse, o uçağı ya vuracak, ya da vuracak!!! Alüminium parçacıklarıymış, yanıltmaymış, usta pilot manevrasıymış.. - boş laf!!! Allah Türkiye'nin yardımcısı olsun!
    Cevapla
  • ÇILGIN MÜHENDİS 8 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan hocamız füzeyi geldiği yere geri gönderecek sistem yapmak lazım demişti... İşte büyük mühendis kafası
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar sizce bu yazar arkadasimiz fazla kacirmis olar biliemi aceba . !
    Cevapla
  • önce vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    2016 nın agustosu yada eylül bu ip kopar!!!
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme 2016,nın başında Rusya kuzu hizaya gelir..S400,leri kullanacak zaman bile bulamaz çünkü boğazlardan Rus gemileri Rus yardımı gelecekmi?.:).
    Cevapla
  • İsoo 8 yıl önce Şikayet Et
    Rahat olun arkadaşlar daha iyileri var allahın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı