Sare Davutoğlu amcası Sancar'ın hayatını kurtarmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sancar ailesi için Çankaya Köşkü'nde verdiği kahvaltıda ilginç bir olay ortaya çıktı.

Sare Davutoğlu amcası Sancar'ın hayatını kurtarmış
Sare Davutoğlu amcası Sancar'ın hayatını kurtarmış
GİRİŞ 16.12.2015 18:27 GÜNCELLEME 16.12.2015 18:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sancar ailesi için Çankaya Köşkü'nde verdiği kahvaltıda yaşanan bir diyalog, Sare Davutoğlu'nun amcası doktor Kamil Özgür'ün, 10 yaşındayken Prof. Dr. Aziz Sancar'ın hayatını kurtardığını ortaya çıkardı.

Başbakan Davutoğlu, Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Sancar'ı, Çankaya Köşkü'ndeki kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile Aziz Sancar'ın eşi Esta Gwendolyn Sancar ve kızı Rose Lorraine Peifer de katıldı.

Edinilen bilgiye göre, kahvaltıda ilginç bir diyalog da yaşandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Aziz Sancar'ı kahvaltıda ağırlayacaklarını öğrenen babası Hulusi Misge'nin dün kendisine, "Kızım, amcan Savur'da görev yapmıştı. Aziz Bey, belki amcanı tanıyordur" dediğini anlattı.

Sare Davutoğlu, amcası doktor Kamil Özgür'ün 1955-1961 yıllarında Mardin'in Savur ve Midyat ilçelerinde görev yaptığını belirterek, Sancar'a amcasını tanıyıp tanımadığını sordu. Bunun üzerine Sare Davutoğlu'nun amcasını hatırladığını söyleyen Aziz Sancar, başından geçen ilginç olayı da şöyle anlattı:

"Biliyor musunuz, amcanız benim hayatımı kurtardı. O zaman ben 10 yaşlarındaydım. Kardeşlerimden birisi zatürre olmuş ve vefat etmişti. Türkiye'ye de penisilin yeni gelmişti. Amcanız penisilin kullanarak benim hayatımı kurtardı."

Prof. Dr. Aziz Sancar, Kamil Özgür'ün o dönemde bölgede çok sevilen bir doktor olduğunu, vefat ettiğini de ABD'de görev yaparken öğrendiğini ve çok üzüldüğünü ifade etti.

Bu diyaloğun ardından Özgür'ün kendisi gibi doktor olan oğlu Suat Özgür de Çankaya Köşkü'ne davet edildi. Özgür'ün Aziz Sancar ile bir süre görüştüğü öğrenildi.

YORUMLAR 7
  • emrecan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede bilim konuşmayı ne kadar özlemişiz dimi
    Cevapla
  • Muammer 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Serhat bey doktor hayat kurtarır ama benim sağ gözümü kurtaramadı. Demekki doktordan doktora fark var. Allah tüm iyi doktorlarimizdan razı olsun .
    Cevapla
  • ERCAN ALTAY 8 yıl önce Şikayet Et
    Azizi Sancar adam gibi adam, ülkesi ve milletini satmadan, milleti aleyhine tek laf söylemeden nobeli alabilmiştir. Nobel hatırına Türkler Ermenileri katletmiştir diyenlere ithaf olunur.
    Cevapla
  • Serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Dr.bu hayat kurtaracak tabi...
    Cevapla
  • özgür 8 yıl önce Şikayet Et
    hayat kurtarmak araba tamir etmeye benzemez. Esnaflığa benzemez bu kadar basit değil. Görevi ne var bunda demek yanlış herkes profesör ama Dna yi aziz hoca çözmüş demi demek bi fark var bi çalışma var.
    Cevapla
  • Erdogan 8 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet Doktor hayat kurtarmaz vesile olur
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    vay be bilmiyorduk zaten. adam bir hatırasını nakletmiş ne var bunda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu