Küresel olduğunu yurt dışı elemanları belirleyecek

FETÖ'nün yurt dışında yetiştirdiği öğrencileri eyleme başladıklarında uluslararası bir terör örgütü olduğunun anlaşılacağı açıklandı.

Küresel olduğunu yurt dışı elemanları belirleyecek
Küresel olduğunu yurt dışı elemanları belirleyecek
GİRİŞ 17.12.2015 09:37 GÜNCELLEME 17.12.2015 10:13
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Bu açıklamaların sahibi eski emniyetçi Sabri Uzun... Uzun, terör örgütü FETÖ/PDY örgütünün yurt dışında yetiştirdiği öğrencilerle eyleme başladıklarında herkesin bu yapılanmanın uluslararası, küresel bir terör örgütü olduğunu anlayacağını açıkladı.

Eski Emniyetçiler Emin Arslan, Sabri Uzun ve Hanefi Avcı, FETÖ hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. FETÖ'nün çocukların oyuncak hamuru gibi her şekle, her renge, her dini, her ideolojiyi kullanan bir örgüt olduğunu söyleyen eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan; "Ben 42 yıllık devlet hizmetim esnasında gerçekten bu boyutta bir örgütün vahametini yeni gördüm” dedi. FETÖ'yü kanser hücresine benzeten Arslan, iktidar ve muhalefetin bu örgütle birlikte mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.

"OPERASYONLAR BİR MERKEZDEN YÖNETİLMELİ"

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Paralel Devlet Yapılanmasını herkese anlatmak için nereye çağrılırsa oraya gitmeye hazır olduğunu anlatarak, bunu Türk milletine bir hizmet olarak gördüğünü belirtti.

YURT DIŞINDA YETİŞTİRDİKLERİ ÖĞRENCİLERİ EYLEME BAŞLADIĞINDA...

PDY'nin bir inanç hareketi değil, terör örgütü olduğunu ifade eden Uzun, bunun sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinde anlatılması gerektiğini kaydetti. Uzun, PDY'nin Türkiye'de terör örgütü olduğunu, örgütün yurt dışında eğittikleri öğrencilerle eyleme başladıklarında herkesin bu yapılanmanın uluslararası bir terör örgütü olduğunu anlayacağına dikkati çekti.

LİYAKAT YOK HİMMET VAR

Herksin ‘kâinat imamı' dedikleri kişinin kendileri adına düşündüğünü söylediklerini belirten Uzun, sonuçta örgütüne bağlı insanların hepsinin yerine bir kişi düşünüyor. Böyle bir yönetim ne İslam'da var ne de demokrasilerde var. Örgütün içinde kimse düşünmeyecek. Liyakat yok. Hizmet var himmet var. Hizmet adını taktıkları şey himmet ödemekten ibaret" şeklinde konuştu. Kin ve intikam duygularının olmadığını anlatan Uzun, "Biz sadece cemaate bağlılık gösteren gençlerin, devlet eliyle kazanılması, bu yönde yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz" dedi.

CEMAAT DEĞİL CEMAAT GÖRÜNÜMLÜ BİR YAPI

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ise ‘Fetulahçı Terör Örgütü'ne ilişkin, "Türk halkı, kafalarındaki sorularda bir garipliği, bir anormalliği gördü. Bunun, bir cemaat değil, cemaat görünümünde birçok şeye karışmış, artık cemaat ölçülerinden çıkmış bir grup olduğunun farkında" dedi. Devasa bir örgütle karşı karşıya olduklarını anlatan Avcı, örgütün çok kısa sürede bitirilemeyeceğini vurguladı.

MUHAKEME SAFAHATI BAŞLADI

Avcı, yaptığı açıklamada, cemaatin aktif suça karışmış elemanları hakkında başlatılan sürecin içinden geçtiklerini, bunlar için gelecek süreçte yargılama safhalarının başlayacağını kaydetti. Toplumun ilk başta bu örgütü dini bir teşkilat olarak değerlendirdiğini, dolayısıyla gerçek yüzlerini göremediğini ifade eden Avcı, zaman içerisinde vatandaşların dini bir teşkilatın devlette yaptıklarını anlamakta zorlanır hâle geldiğini bildirdi.

"DEVLETİN TÜM HÜCRELERİNE YERLEŞMİŞ BİR ÖRGÜT VAR"

Eski Emniyetçi Emin Arslan da paralel yapı ile mücadele daha yolun başında olduklarını söyledi. Örgütün yurtdışındaki "militanlarının" kendilerini gizleyerek, Türkiye'de çok sayıda siyasi, iş adamı ve medya çalışanları ile iletişim kurabildiğini vurgulayan Arslan, bu yapının yurt dışındaki yapılanmalarının da çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Bu örgütün Türkiye'de bir kanser gibi devletin tüm hücrelerine nüfuz ettiğini anlatan Arslan, bu yapının sadece emniyet ve yargıda değil hiç umulmayan yerde karşınıza çıkabileceğini belirtti. Bu örgütle bugün yapılan mücadelenin mevcut imkânlar içerisinde en iyisi olduğuna dikkati çeken Arslan, örgütün yurt dışındaki bağlantıları da araştırılarak mücadeleye ivme kazanabileceğini aktardı.

KAYNAK: YENİ SÖZ
YORUMLAR 25
  • yazık 8 yıl önce Şikayet Et
    paralel diye diye kendi başınızı yiyeceksiniz
    Cevapla
  • hangisi 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikan ajanıysa amerikada aleyhine nasıl davalar açılıyor..israil ajanıysa israil niçin israilde filistinliler için açtıkları tek hastanesini kapatıor. vesaire vesaire..
    Cevapla
  • Selvi 8 yıl önce Şikayet Et
    Umutla hiç bakmayin ciddi yalan konusabiliyorlar iflah olmazlar kanserin bile sansi vardirda bunlarda o da yok,izin vermezler hur dusunmesine taraftarlarina
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    çıldırın çıldırın
    Cevapla
  • sadik 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin emrinde olmayan emekli BARON hocayaibosuna himayesine almaz.Simdi foyasi ortaya cikinca mendil gibi atacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..