İDKAB öğrencilerinden 'öncelik' talebi

Marmara Üniversitesi İDKAB öğrencileri, ilköğretime atamada öncelik talebiyle bir gösteri düzenledi.

İDKAB öğrencilerinden 'öncelik' talebi
İDKAB öğrencilerinden 'öncelik' talebi
GİRİŞ 25.12.2015 18:04 GÜNCELLEME 25.12.2015 18:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Marmara Üniversitesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri, İlahiyat Fakültesi mezunlarının formasyon eğitimiyle ilköğretimde bu alanda ders vermelerinin önünü açan karara karşı çıktı.

Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Camisi önünde toplanan öğrenciler, İlahiyat Fakültesi mezunlarının formasyon eğitimiyle ilköğretimde bu alanda ders vermelerinin önünü açan karara karşı çıktı.

Grup adına basın açıklaması yapan Abdurrahman Körük, bu konuda birlik olmaları gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bölümümüzün adı İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği'dir. 'İlköğretim' ibaresinin de gösterdiği gibi eğitimimizi bu doğrultuda alıyoruz. Bu yüzden atamalarda öncelik istiyoruz. Verilen formasyonla İlahiyat Fakültesi öğrencileri bizim alanımızda atanabiliyor. İlahiyat Fakültesi mezunu bir kişi İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni, diyanette imam, Kur'an Kursu öğreticisi vaiz ve müftü olabiliyorken, verilen formasyonla bizim tek atama alanımız olan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine de atanmaya başladı. Dolayısıyla İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği eğitimini alan bizler, mağdur duruma düştük. Bu mağduriyetin bertaraf edilmesini talep ediyoruz. Elini vicdanına koyan her İlahiyat Fakültesi öğrencisi kardeşimiz de bizim bu davamızda hak payımız olduğunu hissedecek, anlayacak ve kabul edecektir. Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu bir kişi ilköğretime atanamamaktadır. Aynısının bize de uygulanmasını, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine sadece bizim bölüm mezunlarının atanmasını istiyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ve Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip'e sesleniyoruz, artık lütfen haklı olduğumuz bu davamızın sesini duyunuz ve bu haksızlığı gideriniz."

Haklarını elde edene kadar basın açıklamaları ve yürüyüş etkinliklerine devam edeceklerini belirten Körük, Orta Doğu Teknik Üniversitesindeki (ODTÜ) olayları da kınadı.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan öğrenciler, daha sonra dağıldı.

YORUMLAR 17
  • Sevilll 8 yıl önce Şikayet Et
    Herseyin sonuna kadar haklısınız da eğitim fakültesi mezunu olarak alan sınavından iyi çeken ve atanın başım gözüm üstüne :) alan sınavında dahi başarı gosteremeyip ilahiyat in gerisine düşmeniz ilahiyatçı ların suçu mu. Ha üstteki yazıya binaen söylüyorum ilahiyat bir fen Edebiyat bölümü değildir lütfen matematik öğretmeni matematik Bölümü ayrımı şeklinde yapmayın nu konuyu :)
    Cevapla
  • Kader 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes seçimini bölümünü tercih ettiğinde yapti. Şimdi kalkıp da ilahiyatçı daha donanımlı diye örtbas etmeye çalışmayın zira vicdanını kaybetmiş insanlara diyecek sözümüz yok.
    Cevapla
  • Kader 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkes seçimini bölümünü tercih ettiğinde yapti. Şimdi kalkıp da ilahiyatçı daha donanımlı diye örtbas etmeye çalışmayın zira vicdanını kaybetmiş insanlara diyecek sözümüz yok.Ayrica marifet ne kadar öğrendiğinde değil ne kadar etkili öğrettiğindedir.masallah kılıf uydurma işlerini de güzel yapanlar var
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Adalet (!) İlahiyatcilarin; kuran kursu hocası, vaiz, müftü, ihl meslek dersleri öğretmeni ve ilköğretime atanması adaletsizlik ise bizim hakkımızı savunmamız el insaf !!!
    Cevapla
  • Adaletsizlik4 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim farkı varmış.. sen şu sistemi bi düzene koysana sana zahmet yaa ama atanalim diye her bölümün atamasina hakkımızdır diyip saldırma
    Cevapla
  • Kader 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin birseye saldırdığı yok. Hakkını savunmayacaksın tabi sizlere göre. Yoksa hakli degil güçlü galip gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor