Eski vekil'e, Erdoğan'a hakaretten hapis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret eden Feyzi İşbaşaran, 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski vekil'e, Erdoğan'a hakaretten hapis
Eski vekil'e, Erdoğan'a hakaretten hapis
GİRİŞ 31.12.2015 15:29 GÜNCELLEME 31.12.2015 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan eski Ak Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, 2 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Feyzi İşbaşaran katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Şikayetçi Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, "Soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki tutanaklar, bilirkişiden alınan raporlarla birlikte sanığın telefonu üzerinden yapılan incelemelerde tweetlerin kodları ve ID numaraları uyumlu bulunmuştur. Sanığın suçu sabittir. Her iki suçtan cezalandırılmasını talep ederim" dedi.

"LEHİNE HÜKÜMLER UYGULANSIN"

Sanık avukatı Muzaffer Değirmenci ise dosyada 6 bilirkişi raporu bulunduğunu, bu raporların hiçbirinde tweetlerin müvekkili tarafından atıldığına dair veri olmadığını ileri sürdü. Avukat Değirmenci, "Müvekkilim gözaltında kaldığı süre boyunca telefonu polislerdedir. Oğlu aradığında polis memuru telefona cevap vermiştir. Müvekkilim gözaltında bulunduğu saatlerde gönderiler atılmıştır. Ayrıca müvekkilimin attığı tweetlerde Cumhurbaşkanı'nın ismi geçmemektedir. Ayrıca müvekkilim, Başbakanlık Başdanışmanlığı yapmış bir kişidir. Bu makamın kutsallığını ve manevi önemini en iyi bilen kişilerden biridir" diye konuştu. Müvekkili hakkında ceza verilecekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları yönünde ifade özgürlüğü kapsamında değerledirmesini ifade eden Değirmenci, lehine hükümler uygulanmasını talep etti.

MAHKEME ERTELEMEDİ, İNDİRİM UYGULAMADI

Mahkeme kararında, sanık Feyzi İşbaşaran'ın suçlarının sabit olduğu kanaatine vardığını bildirdi. Sanığa "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan meydana gelen zarar, kastın yoğunluğunu, konunun önemi ve değerini dikkate alarak 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme,"Tehdit" suçundan ise 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın kişilik özellikleri, geçmişteki hali, yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşmadığı ve sanığın 5 ayrı mahkemeden ceza almasını dikkate alarak hükmün açıklanmasını geri bırakmadı, erteleme yapmadı ve indirim de uygulamadı. 

6,5 YIL HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, eski Ak Parti Elazığ milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "Hakaret" ve "Tehdit" ettiği gerekçesiyle 1,5 yıldan 6,5 yıla kadar hapsi talep ediliyordu. Söz konusu suçlama nedeniyle gözaltına alınan ve 8 Aralık 2014 tarihinde tutuklanan Feyzi İşbaşaran, avukatının yaptığı itiraz sonrasında tahliye edilmişti. Feyzi İşbaşaran önceki duruşmalarda yaptığı savunmasında, "Tayyip Erdoğan ile kılık kıyafetin Anayasa'ya girmesi ve Güneydoğu politikasından dolayı ters düştüğü" gerekçesiyle istifa ettiğini belirterek suçlamayı reddetmişti. İşbaşaran, "Cumhurbaşkanı'na ne hakaret, ne de tehdit ettim. Ben siyaseti, Cumhurbaşkanlığı makamını bilen biriyim. Benim Ipad ve telefonum kullanılarak dosyada mevcut Cumhurbaşkanı'na hakaret ve tehditleri yapmış olabilirler kesinlikle ben yapmadım" demişti. 
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hayinlere ibret olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...