Canlı bombalar yakalanınca ağız değiştirdi

İki eylemci, ifadelerinde,kamu kurumlarına yönelik eylem talimatını muhasebe ederek eylemden vazgeçtiklerini söyledikleri belirtildi.

Canlı bombalar yakalanınca ağız değiştirdi
Canlı bombalar yakalanınca ağız değiştirdi
GİRİŞ 05.01.2016 06:49 GÜNCELLEME 05.01.2016 06:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yılbaşında Ankara’yı kana bulamak isterken yakalanan terör örgütü DAEŞ üyesi canlı bombalar Adnan Yıldırım ve Musa Canöz’ün mahkemedeki ifadelerinin detayına Habertürk ulaştı.

Canlı bomba Canöz’ün, 2011 yılında ailesiyle birlikte Suriye’ye göç ettiğini, DAEŞ’e katılan ve Kobani’de hayatlarını kaybeden kardeşi ve amcasının intikamını almak için örgüte katıldığını söylediği öğrenildi. Diğer şüpheli Yıldırım ise, bir belediyenin fen işlerinde memur olarak çalıştığı sırada camide tanıştığı bir şahıs aracılığıyla örgüte sempati duymaya başladığını ve Suriye’ye gitme kararı aldığını anlattı.

Belediyedeki görevinden istifa ettiğini, kendisiyle gelmeye ikna edemediği eşinden boşandıktan sonra tek başına Suriye’ye gittiğini söylediği aktarıldı.

EYLEMDEN VAZGEÇMİŞLER

Canöz’ün Rakka’da 20 gün bomba yapımı konusunda eğitim aldığı ve Yıldırım ile bu eğitim sırasında tanıştığı öğrenildi. Ankara’ya 2.5 ay önce gelen teröristlerden, Canöz’ün patlayıcıyı hazırladığı Yıldırım’ın ise içerisi patlayıcı ile dolu çantayı eylem yapacakları yere bırakacağı öğrenildi. İki eylemci Kızılay’da barlarda keşif yaparken Suriye’deki sözde DAEŞ emirinden kamu kurumlarına yönelik eylem talimatı geldi. İki eylemci, ifadelerinde, amaçlarının PKK’yı vurmak olduğunu vurgulayarak, bu nedenle Ebu Enes’in, Ankara Adliyesi, Emniyet ve Meclis’e kadar olan kamu kurumlarına yönelik eylem talimatını muhasebe ederek eylemden vazgeçtiklerini söyledikleri belirtildi.

‘SUÇTAN KURTULMAK İÇİN’

Canöz ve Yıldırım bombayı imha edecek yer ararken yakalandıklarını söylerken, emniyet ve savcılık kaynakları ise şüphelilerin ‘suçtan kurtulmak amacıyla bu şekilde ifade verdiğini, kamu kurumlarından vazgeçtiklerini söylemelerine rağmen en rahat eylem yeri olarak Caferilere ait olan camiyi hedef seçtikleri bilgisini’ paylaştı.

YORUMLAR 4
  • Necm 8 yıl önce Şikayet Et
    Ah osmanlı ah şeriat ah adalet diyorum bunların hakkını verin adaletsiz olmayın ALLAH adalet olmayan hiç bir yeri sevmez
    Cevapla
  • erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsan mısınız siz? Size insan demek insanlığa hakaret olur.
    Cevapla
  • hilal 8 yıl önce Şikayet Et
    sessiz sedasız .idam edin .
    Cevapla
  • son_osmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Yok bide inansaydiniz yargi mensuplari...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…