Sare Davutoğlu ana ocağında

Sare Davutoğlu, ailesi tarafından annesi Refia Miske adına yaptırılan "Refia Hatun Kur'an Kursu'nun" açılışını gerçekleştirdi.

Sare Davutoğlu ana ocağında
Sare Davutoğlu ana ocağında
GİRİŞ 09.01.2016 19:47 GÜNCELLEME 09.01.2016 19:47

24. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kente gelen Sare Davutoğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı ana ocağı Üçlerkayası Köyü'nde ailesi tarafından annesi Refia Miske adına yaptırılan "Refia Hatun Kur'an Kursu'nun" açılışını gerçekleştirdi.

Sare Davutoğlu şunları anlattı:

"Köy denince aile içerisinde anlatılan annemin, teyzemin, dayılarımın, hatıraları üzerinden Üçlerkayası eski adıyla İleyen Köyü'nün hatıralarıydı. Köy denince benim zihnimde canlanan masallarda hikayelerde köyden bahsedildiğinde zihnimde canlanan şey gerçekten hep burasıydı. Burayı da ilerleyen yaşlarımda görmek nasip oldu. Bizim ailemizin bu şirin köyle bağlantısı büyük büyük dedemiz kundakçı Halil İbrahim Paşa'nın yüzyıllar önce 1700’lü yıllarda askerden emekli olurken, kendisine sağlanan birikimi bir asker arkadaşının tavsiyesiyle burada değerlendirmek mümkün olmuş. Buradan kendisi bir çiftlik almış ve daha sonra annem, annemin ailesi yazları büyük oranda burada geçirmiş. Bana anlatılan çocukluğumdan beri duyduğum güzel hatıralar bu şirin köyün güzel insanlarının bereketinin hatıraları işte o yıllardan bize kalan bir miras oldu."

Birçok kültürel faaliyet için, bu güzel ve şirin mekanın ev sahipliği yapmasını dileyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Çocuklarımıza Kur'an öğretmek, onların o temiz gönüllerine mukaddes kitabımızı, ilahi kelamımızı nakşetmek ne kadar değerli bir hizmet. İşte inşallah, bu kurstaki evlatlarımız, sadece Kur'an okumakla kalmadan, anlayarak, anladıklarını hayata geçirerek, hayata güzellikler katacaklar. Sosyal hayatımızın inşasında ilim ve irfan yolunda öncülük edecekler. Mevlana Hazretlerinin dediği gibi herkes Kur'anı, Kur'ana hizmeti kadar anlar. Kur'anı okuyup bilenler, tek bir ahlakın taşıyıcısı olacaklar, Kur'an öğrendikleri için, göklerin yerin ağaçların, taşların, bulutların nasıl güzel, ayetler deliller olduğunu öğrenecekler. Ve elbette kendilerini de tanıyacaklar. Gönül elini bereketli kılan, hafızasını ve kalbini canlı birer Kur'ana dönüştürecek olan, kurs öğrencilerini şimdiden ben tebrik ediyorum. Allah zihinlerini ve bahtlarını açık etsin. Hepsine inşallah ilim yolunda hayatlarının her aşamasında güzellikler bahşetsin."

"Başbakanımız evlatlarıyla kısa da olsa çok kaliteli vakit geçirir"

Sare Davutoğlu kursun yer aldığı Üçlerkayası köyünün çok güzel ve şirin olduğunu belirterek, annesinin ailesinin yazlarını bu şirin Anadolu köyünde geçirdiklerini anlattı. 

"Bu vesileyle ben de geç de olsa bu köyü tanımış oldum" diyen Davutoğlu, köye bir eğitim yuvası kazandırdıklarını dile getirdi.  

Kendisine çiçek veren üçüzler hakkındaki soruya da Davutoğlu, "Üçüzlerim Kütahya'dan gelen bir hastamın evlatlarıydı" yanıtını verdi.

Sare Davutoğlu, Üçlerkayası köyünü ne zaman tanıdığının sorulması üzerine "30-40'lı yaşlarımda tanıdım, dayımın vesile olmasıyla gelip gittik. Eskişehir'de büyüdüğüm için Afyon ile irtibatımız biraz zayıfladı doğal olarak. Daha az gelebildik irtibatımız güçlü olsa da" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, kızı Hacer Büke'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu çok fazla göremediğinden yakınmasıyla ilgili soruyu ise "Sorumluluk arttıkça elbette... Fakat sağ olsun Başbakanımız evlatlarıyla kısa da olsa çok kaliteli vakit geçirir" diye cevapladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var