Irak yolunda 30 kilometrelik araç kuyruğu!

Habur Gümrük Kapısı'nın, günün belirli saatlerinde geçişlere açılmasıyla birlikte, oluşan TIR ve kamyon kuyruğu 30 kilometreyi buldu.

Irak yolunda 30 kilometrelik araç kuyruğu!
Irak yolunda 30 kilometrelik araç kuyruğu!
GİRİŞ 11.01.2016 11:35 GÜNCELLEME 11.01.2016 11:35

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen ve Kuzey Irak Kürt Bölgesi'ne çeşitli sebze ve meyve taşıyan TIR ile kamyonlar, Cizre İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre kala oluşturdukları kuyruk, neredeyse Nusaybin'e ulaştı. Araç kuyruğu, Nusaybin'e 34 kilometreye kadar kadar geldi. Soğuk havada çevrede buldukları çalı-çırpı ve lastikleri yakarak ısınmaya çalışan şoförler, yemeklerini de zorluklar içerisinde pişiriyor. 2 gündür kuyrukta bekleyen şoförlerden Mustafa Ertut, şöyle dedi:

"İki gündür kuyruktayız. Burada 1 haftadan bu yana kuyrukta olan arkadaşlarımız var.  Kapıkule'den yükümü yükledim ve yola çıktım. 28 gündür bu yükü yüklemişiz. Kardeşim Zaho'da 50 gündür bekliyor. O da perişan. Kürt yetkililer bazen yemek veriyorlar. Habur Sınır Kapısı'ndan haber alamıyoruz. Burada çaresiz bekliyoruz."

Aracının yüklü halde bir aydan beri evde beklediğini anlatan Fehmi Bağiş ise, "1 aydır aracımız yüklü evde yatıyorduk, 3-4 gündür de buraya geldik sırada bekliyoruz. Günde 50 araba bırakıyorlar. Irak'ta şu anda 1 ay 5 gün bekliyenler var. Dün telefon açtık daha gelmeleri de belli değil. Belki 15-20 gün daha sürebilir. Yasaklar kalkmadıkça halimiz perişan yani. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Endişe verici' diyerek açıkladı: Türkiye için tehdittir!
Akıncı İHA Reisi'nin helikopterini 2 saatte tespit etti: Dakika dakika neler yaşandı?