IŞİD Türkiye saldırılarını neden üstlenmiyor?

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, IŞİD’in Türkiye’deki saldırılarıyla ilgili bir ayrıntıya dikkat çekti.

GİRİŞ 14.01.2016 11:46 GÜNCELLEME 14.01.2016 11:46
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Haber7- Detay

Terör uzmanı Mete Yarar, Terör örgütü IŞİD'in dünyada gerçekleştirdiği tüm saldırıları üstlendiğini ama Türkiye'deki hiç bir saldırıyı üstlenmediğini bunun önemli bir detay olduğunu söyledi.

Mete Yarar’ın konuşmasından satır başları;

Türkiye’deki eylemlerinin hiçbirini IŞİD üstlenmiyor.

Dünyadaki her ülkenin dikkatini çekeceğini bildiği halde, eylemlerini çekinmeden üstlenen IŞİD, Türkiye’deki hiçbir eylemini ben yaptım diye üstlenmiyor.

İÇ POLİTİKA DİZAYNI

- Dünyadaki IŞİD saldırılarına bakıldığında, saldırılarının çoğu ideolojik saldırılar. Siyasal bir amaç gütmeyen, otoriteyle fazla çakışmayan, oradaki iç politika dengelerini çok da fazla gözetmeyen saldırılar. Fransa, ABD saldırıları da başta olmak üzere yapıldığı yer çok da dikkat çekmez. Ama nedense Türkiye de yaptığı saldırılara bakıldığında, siyasal yapıya ters saldırılar yapmaktadır. Yani, siyaseti etkileyecek saldırılar yapmıştır. Ankara, Suruç saldırısı… Hem zamanlama, hem de kitle bakımından. Ankara saldırısında barış için toplanan bir gruba saldırmanın IŞİD adına çok da anlam ifade edecek bir yanı yoktu.

SULTANAHMET, ÖNCEKİ SALDIRILARLA AYNI

- İstanbul Sultanahmet’te yapılan saldırı, polise karşı yapılan bir saldırıydı. Dün yapılan Sultanahmet’teki saldırı da Alman turistlere yapılan saldırıydı.

Gaziantep’te kendini patlatan birisi olmuştu. Orda da bir polis şehit olmuştu.

Eylemlerin niteliğine bakıldığında, ideolojik ve siyasal eylemler… İç siyasete yönelik hedefler.

Amerika kökenli, Avrupa kökenli veya Afrika kökenli hedeflere bakıldığında iç siyasetle alakası olmayan hedefler var. IŞİD, bu eylemlerini çok rahatlıkla üstlenirken Türkiye’deki eylemlerinin hiçbirini üstlenmedi.

BAĞLANTI GERİYE DÖNÜK TARAMADA ORTAYA ÇIKIYOR

- Biz örgüt bağlantısını şöyle kuruyoruz; IŞİD sempatizanı, veya ideolojik anlamda IŞİD’e yakın olduğu için IŞİD yaptı diyoruz. Bu tür kişilerin geriye dönük taramasına bakıyoruz. İdeolojik anlamda kişinin bağlantısı bulunduğunda da, bu IŞİD deniyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • kayserili 8 yıl önce Şikayet Et
    kim yapti?
    Cevapla
  • Eda 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten bende inanmıyodum ,hislerim kuvvetli
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    mete sen bilemezsen kim bilecek mesleinle çelişiyorsun yapma ben söyleyim suriyeli esat olabilemezmi mete
    Cevapla
  • saz sez 8 yıl önce Şikayet Et
    Işid üstlenmiyor.. Acaba Akp'yi hedef alsınlar diye mi? Hani Hükümet-Işid arasında -sözde- bir anlaşma var mış ya.Bilmem anlatabildim mi? :)
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapan pyd dir rusya savaşa başladı İstanbul Diyarbakır İNŞAALLAH ellerinde patlar bundan sonraki tuzaklarına kendileri düşer ALLAH fırsat vermesin hepimizi korusun başlarına öyle büyük belalar versin bizi akıllarına getiremesinler SEN kimsesizlerin KİMSESİSİN YA RABBİ SEN SAHİP ÇIK bizlere topluca ALLAH A TEVBE EDELİM TÜM GÜNAHLARIMIZA gelen musibetler ellerimizle yaptıklarımızdan dolayıdır tevbe istiğfar kurtuluşumuzdur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!