Mustafa Koç'un cenazesi ilk oldu!

Mustafa Koç'un cenazesinin kaldırıldığı Tatbikat Camii İlk kez bir cenaze namazına ev sahipliği yapmış oldu.

Mustafa Koç'un cenazesi ilk oldu!
Mustafa Koç'un cenazesi ilk oldu!
GİRİŞ 24.01.2016 14:04 GÜNCELLEME 24.01.2016 17:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MÜFTÜ CENAZEDE AÇIKLADI: BU CAMİYE ÖZEL İLGİSİ VARDI

Koç'un cenaze namazı Üsküdar'daki Marmara İlahiyat Camii’nde kılındı. Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, “Koç ailesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne özel bir ilgisi vardı. Bu vesile ile Mustafa Koç beyefendi de bu fakülteye defalarca gelmişti. Bugün son yolculuğuna buradan uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

CAMİDE YAPILAN İLK CENAZE TÖRENİ OLDU

Mustafa Koç'un cenazesinin kaldırıldığı Marmara Üniveristesi Tatbikat Camii ilk kez bir cenaze törenine ev sahipliği yaptı. Cami henüz birkaç ay önce tamamlanmış ve açılışı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

ÖZEL HAZIRLIKLAR YAPILDI

Cenaze öncesi avluyu cenaze namazına hazırlamak için yoğun bir çalışma vardı. Koç grubu ve belediye çalışanları dahil yüz kişi çalışmalara destek verdi. Camii avlusu tamamen halı ile döşendi, üzeri tente ile kaplandı, portatif sobalar yerleştirildi, ve ilk cenaze olduğu için bir de musalla taşı konuldu.

O CAMİDE DAHA ÖNCE İFTAR DÜZENLEMİŞTİ

Koç'un cenaze namazını kıldıran İstanbul müftüsü Rahmi Yaran namazdan sonra merhum Koç ile ilgili bazı bilgiler verdi. Yaran, Mustafa Koç'un Marmara Üniversitesi Tatbikat camiine farklı bir ilgisinin olduğunu, Ramazan ayında bu camide İftar düzenlediğini aktardı.

100 METRELİK ÇELENK KUYRUĞU

Cenazenin düzenleneceği camiden canlı yayın yapan televizyon kanalları, camide iki kollu 100 metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenklerin bulunduğu görüldü.

İKİ YIL ÖNCE YIKILAN CAMİİ BİR HAYIRSEVERİN YARDIMIYLA TEKRAR YAPILDI

Tatbikat camii depreme dayanıklı olmadığı gerkçesiyle iki yıl öncesinde yıkılmış ve yeni bir camiinin inşaatına başlanmıştı. Çalışmalar 2 yıl sürdü. 2015 Ekim ayında ise tamamlandı. Açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanısıra İstanbul valisi Vasip Şahin ve Diyanet işleri başkanı Görmez de katılmıştı.

Kılınan Cuma namazının ardından Erdoğan Şöyle konuşmuştu: Bugün gerçekten Muharrem'in 10'uncu gününde, aşure gününde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle beraber bu mutluluğu yaşıyoruz, gerekse çevredeki vatandaşlarımızla hakikaten çok çok farklı bir mimarinin ortaya konması suretiyle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bugün farklı bir zenginliğe kavuştu. Hayırsever kardeşimize öncelikle sizler adına gerek şahsım adına gerek milletim adına çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.

Modern mimarinin en iyi örneklerinden biri olarak gösterilen camii Anadolu yakasının protokol camii olarak gösteriliyor.

YORUMLAR 1
  • okn 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin yardimsever bi insandi mekani cennet olur insallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı