Gaffar Okkan 15. yılında da unutulmadı!

DİYARBAKIR'da 15 yıl önce şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan memleketi Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Gaffar Okkan 15. yılında da unutulmadı!
Gaffar Okkan 15. yılında da unutulmadı!
GİRİŞ 24.01.2016 17:12 GÜNCELLEME 24.01.2016 17:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şehit Emniyet Müdürü Okkan için mezarının bulunduğu Hendek Şehir Mezarlığı'nın önünde anma töreni düzenlendi. Törene, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Ali Gaffar Okkan'ın eşi Zerrin, kızı Selin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ve jandarma ile çok sayıda kişi katıldı. Tören, şehit emniyet müdürünün biyografisinin okunmasıyla başladı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü yaptığı konuşmada, Şehit Okkan'ın çok zor bir coğrafyada görev yapmasına rağmen görevi süresi içerisinde yaptığı uygulamalarla arkasında çok güzel izlenimler bıraktığını söyledi. Püsküllü "Öyle ki şehadete ermesinin ardından Diyarbakır'da doğan yüzlerce çocuğa şehidimizin ismi verilmiştir. Kendilerini burada saygıyla anıyoruz. İnşallah bundan sonra böylesi üzücü hadiseleri yaşamayız, kendisi ile beraber şehit olan meslek mensuplarımızı da rahmet diliyorum" dedi. 

Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık ise, Ali Gaffar Okkan Diyarbakır'da çalıştığı dönemde halkın sevgilisi haline geldiğini, bütünleştiğini, halkla birlik ve beraberlik için köprü kurduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenler, vatanımızı ve milletimizi bölmek isteyen hainler Ali Gaffar Okkan'ı şehit etmişlerdir. Bu vatanın her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır, günümüzde de sulanmaya devam etmektedir. Şu bilinmelidir ki hiç kimsenin gücü bu birlik ve beraberliği  bozamayacak bu vatan bölünmeyecektir." 

Konuşmaların ardından şehidin mezarı başında Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından dualar edildi.

YORUMLAR 6
  • eda 8 yıl önce Şikayet Et
    ANALAR, böyle cevherler yetiştirin artık..
    Cevapla
  • Alper 8 yıl önce Şikayet Et
    Merhumun katillerinin kim olduğu hala neden bulunamadı?Katiller bulunsa inanın ülkemiz PKK,yı da kim bu ülkenin başına musallat etti ortaya çıkaçak.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    mekanın cennet olsun.
    Cevapla
  • Beyaz Kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    Selam sana cesur adam .
    Cevapla
  • Kürt vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Nur içinde yat, mekanın cennet olsun. İNŞALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!