MEB kız çocukları için ev ev gezecek

MEB okula devam etmeyen, eğitimini yarıda bırakma eğilimi olan veya bunu yapmaya zorlanan kız çocuklarını belirleyecek.

MEB kız çocukları için ev ev gezecek
MEB kız çocukları için ev ev gezecek
GİRİŞ 27.01.2016 12:08 GÜNCELLEME 27.01.2016 12:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MEB'in özellikle 8’inci sınıftan sonra eğitimlerine devam etme olanağı bulamayan veya bu fırsatları ellerinden alınan kız çocuklarının tekrar okula başlamasının sağlanması amacıyla başlattığı "Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması-II (KEP-II) Projesi", 15 pilot ilde tüm hızıyla devam ediyor.     

Bu kapsamda ocak sonu itibarıyla Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Bingöl, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Van, Muş, Hakkari, Siirt ve Bitlis’te kız çocuklarının okula devamına veya tekrar eğitime kazandırılmasına katkıda bulunacak, başta öğretmenler olmak üzere kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşu veya ilgili kurum ve kuruluş mensubu 5 bin 250 kişinin yanı sıra bin 500 il ziyaret ekibi üyesinin eğitimi ve çalıştayı tamamlandı.  Proje kapsamında 30 bin kişinin eğitilmesi hedefleniyor.

Yarıyıl tatilinin bitimiyle ikna ve bilgilendirme çalışmalarına hız verecek MEB, okula devam etmeyen, eğitimini bırakma eğiliminde olan veya buna zorlanan kız çocuklarını belirleyerek görüşmeler yürütecek.      

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    kimse idarecilerin psikolojik baskısından bahsetmiyor öyle bir psikolojik şiddet varki idarecilerden ailede çocukda okulu terkedişinden gidişinden oldukça memnun kalıyor insanımız gerçekten çok gariban.
    Cevapla
  • Mehmet Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Karma eğitim kalkmadığı sürece benim kızıma, aileme karışamazsın kardeşim. Kız erkek aynı okulda okuyamaz, karma eğitim için kimseyi zorlayamazsın, kaldırırsın karma eğitimi ondan sonra bakarız...
    Cevapla
  • muallim 8 yıl önce Şikayet Et
    MEB kendi mil ayarlarını düzeltsin, ondan sonra iş kendiliğinden düzelir. Ne diye ikna edecekler kız çocuklarını? Size ahireti, cenneti kazandıracağız deseler ahlaksızlık diz boyu. Dünyayı kazandıracağız desek o da yok. Okuyanlar sürünüyor, okuyacağız diye ihtiyarlıyor kızlar.... O halde. Boş işler maalesef.
    Cevapla
  • Aynen katılıyorum 8 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler kardeşim.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    helal kardeşim. okullar filört yuvası olmuş. kızlar 9. sınıfa yüzlerinde arla okullara başlıyor sonra bütün bu güzellikler yok edilmiş olarak çıkıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!