O Ses Türkiye'de Sezen Aksu faktörü

O Ses Türkiye'nin 5. sezon şampiyonu Hakan-Gökhan grubundan Emre Sertkaya oldu. 5 yıldır karşımıza çıkan O Ses Türkiye'nin en etkin ismi, yarışma formatında olmayan Sezek Aksu'dur. O Ses Türkiye haberin detayı haber7'de.

O Ses Türkiye'de Sezen Aksu faktörü
O Ses Türkiye'de Sezen Aksu faktörü
GİRİŞ 04.02.2016 09:46 GÜNCELLEME 04.02.2016 09:46

O Ses Türkiye'nin 5. sezonunda birincisi belli oldu. Hakan-Gökhan grubunda yarışan Emre Sertkaya, O Ses Türkiye'nin birincisi oldu. Acun Ilıcalı'nın hazırladığı ve sunduğu TV8'de yayınlanan O Ses Türkiye'de birinci olan şarkıcıların isimleri hafızada halen kazınmamışken, Minik Serçe lakaplı, Türkiye'nin en iyi seslerinden biri olan Sezen Aksu O Ses Türkiye'ye ağırlığını koydu.

Sezen Aksu haberinden önce Emre Sertkaya üzerinden yapılan bazı spekülatif haberler göze çarpıyor. Kürt kökenli olan Emre Sertkaya adına sahte hesaplar açılıp, ırkçı söylemler yazılması, sosyal medyada yankı uyandırdı. Emre Sertkaya, yazılı açıklamasında Twitter'da hesabı olmadığını bildirdi.

SEZEN AKSU'YU SEZEN AKSU EDEN DURUM O SES TÜRKİYE'DE BELLİ OLDU

5 yıldır ekranlarda olan O Ses Türkiye'nin birincilerine baktığımızda:

2012'de yayınlanan O Ses Türkiye'nin birincisi: Oğuz Berkay Fidan (ismi fazla duyulmayanlardan)

2013'te yayınlanan O Ses Türkiye'nin birincisi: Mustafa Bozkurt (ismi duyulmayanlardan)

2014'te yayınlanan O Ses Türkiye'nin birincisi: Hasan Doğru (ismi fazla duyulmayanlardan)

2015'te yayınlanan O Ses Türkiye'nin birincisi: Elnur Huseynov (Azeri kökenli olan Elnur Huseynow, Eurovision'da Azerbaycan'ı temsil etti)

O Ses Türkiye'de İrem Derici ise finallere katılamadan elenmişti. Sezen Aksu, İrem Derici'nin sesini dinledikten sonra kendisine ulaştı ve vokalisti oldu. Belli bir zaman sonra İrem Derici Sezen Aksu'nun yardımıyla "Kalbimin tek sahibine" single'ını çıkardı. Ve o şarkı Youtube'da en çok dinlenen Türk şarkısı olmuştu. İrem Derici O Ses Türkiye'de birinci olmadan bu denli yükselmesinin sebebini Sezen Aksu'nun etkisi görülebilir. Acun Ilıcalı'nın son derece profesyonel bir şekilde hazırladığı ve sunduğu O Ses Türkiye 6. sezonuna hazırlanırken Sezen Aksu'nun tekrardan etkisi olacak mı, merak konusu

SEZEN AKSU'NUN ÜNLÜ VOKALİSTLERİ KİMLERDİR?

Sezen Aksu'nun vokalisti olduysanız bir günlü ünlü olacak şarkıcı olacaksınız demektir. Bu zaman kadar Sezen Aksu'nun vokalistleri kimler olmuştur:

Işın Karaca, Yıldız Tilbe, Zeynep Casalini, Hande Yener, Göksel, Mustafa Ceceli, Yaşar Gaga, Cihan Okan, Sertap Erener, Aşkın Nuryengi, Levent Yüksel, İrem Derici

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi