31 Ocak'ta vefat eden Ülkü Ülker'in haberi bugün yapıldı

Şarkıcı Onur Akay, Twitter'dan Yeşilçam'ın aranan oyuncularından olan Ülkü Ülker'in vefat haberini verdi. Yeşilçam'da sevilen oyunculardan olan Ülkü Ülker'in ölüm haberi gündemi sarstı. Gündemi sarsma sebeplerinden biri de 31 Ocak'ta vefat eden Ülkü Ülker'in haberi tüm haber sitelerinde bugün yapılması.

31 Ocak'ta vefat eden Ülkü Ülker'in haberi bugün yapıldı
31 Ocak'ta vefat eden Ülkü Ülker'in haberi bugün yapıldı
GİRİŞ 04.02.2016 14:57 GÜNCELLEME 04.02.2016 15:58

Ülkü Ülker 31 Ocak'ta vefat etti, 1 Şubat'ta toprağa defnedildi, 4 Şubat'ta ise haberi yapıldı. Şarkıcı Onur Okay, Ülkü Ülker'in ölüm haberini Twitter'dan paylaştı. Ülkü Ülker'in ölüm sebebi ani kan değerlerin düşmesinden dolayı gerçekleşti.

Ülkü Ülker'in ölüm haberini Onur Akay Twitter'dan şu şekilde paylaştı: “Ölüm haberlerini hep benden duyuyorsunuz diye bu sefer yazmadım. Ancak duyulmayınca içime hicran oldu ve bugün yazmak istedim. Yeşilçam’ın usta oyuncularından Ülkü Ülker’i 31 Ocak 2016 Pazar günü kaybettik ve Ümraniye merkez Camii’nden 1 Şubat ikindi namazı sonrası Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedildi. Mekanı cennet olsun inşallah.”

ÜLKÜ ÜLKER KİMDİR? HANGİ FİLM VE TELEVİZYON DİZİLERİNDE OYNAMIŞTIR?

Ülkü Ülker'in ilk mesleği "ilkokul öğretmenliğidir." Öğretmenlik görevini yaparken Ses Mecmuası'nın yarışması düzenlenir ve o yarışmaya katılır. Finalistler içinde yer alan Ülkü Ülker, sinema dünyasına giriş yapar. 1971'de çekilen Genç Kızlar Pansiyonu filminde oynar. Atıf Yılmaz sayesinde ilk defa Altın Koza Ödülü (Utanç filmi) kazandı. Sinemayla birlikte Ergüder Yoldaş ve Reyman Eray’dan şan dersleri alarak, şarkıcılığı 10 yıl kadar sürdürdü. 300’ü aşkın sinema, 70’e yakın televizyon dizisinde rol aldı.
Ülker’in rol aldığı filmler arasında Çark, Alın Yazısı, Beyaz Kurt, Kadersizler, Utanç, Kuma, Uygunsuzlar, Kadınlar Hayır Derse, Bir Yudum Sevgi, Fahriye Abla, Üç Halka 25, Güneş Doğarken, Bekçi, Anayurt Oteli, Sis, Güneş Yine Doğacak, Karılar Koğuşu, Benim Sinemalarım, Düğün, Umut Hep Vardı, Ağır Roman gibi filmler var. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Mehmet Şimşek açıklaması: Her zaman arkasındayız
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!