Can ve Gül iddianamesi kabul edildi

Mahkeme gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki iddianameyi kabul etti.

Can ve Gül iddianamesi kabul edildi
Can ve Gül iddianamesi kabul edildi
GİRİŞ 05.02.2016 16:23 GÜNCELLEME 05.02.2016 17:19

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül, 25 Mart 2016 Cuma günü hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Heyet, sanıklar Dündar ve Gül'ün tutukluluğun devamına hükmederek, duruşmanın 25 Mart'ta yapılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Mahkeme ayrıca, davanın, ''Selam Tevhid'de Kumpas'' davasıyla birleştirme ve duruşmaların kapalı ve gizli yapılma talebinin ilk duruşmada karar verilmesine hükmetti.

İddianamede, Dündar ve Gül hakkında ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" ve ''silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçlarından 35'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu