Usulsüz dinleme operasyonunda 6 kişi tutuklandı

DÜZCE'de, usulsüz dinleme iddiasıyla gözaltına alınan 13 emniyet görevlisinden 6'sı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Usulsüz dinleme operasyonunda 6 kişi tutuklandı
Usulsüz dinleme operasyonunda 6 kişi tutuklandı
GİRİŞ 06.02.2016 17:39 GÜNCELLEME 06.02.2016 17:39

Düzce'de kamu görevlisi, bürokrat ve emniyet görevlisi 26 kişinin usulsüz dinlendikleri iddiasıyla ilgili FETÖ/PDY örgütüne yönelik 9 ay yürütülen soruşturma kapsamında Düzce, Adana, Kayseri, Ankara, Tokat ve Siirt'te gözaltına alınan 13 şüpheli, polisteki sorgularının ardından dün Düzce Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı, savcılıkta verdikleri ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 7 şüpheli ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, aralarında dönemin İstihbarat Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı da bulunan 6 şüphelinin, 'terör örgütüne üye olmak', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek', 'iftira', 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' ve 'haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek' suçlarından tutuklanmasına karar verdi. 1 şüpheli ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı uygulaması ile serbest bırakıldı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!