ABD'den ilk YPG açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby'den Türk güçlerinin obüslerle YPG mevzilerini vurmasının ardından açıklama geldi.

ABD'den ilk YPG açıklaması
ABD'den ilk YPG açıklaması
GİRİŞ 14.02.2016 00:44 GÜNCELLEME 14.02.2016 17:52
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Halep'in kuzey bölgesinde yaşanan durumdan dolayı endişe duyduklarını belirterek Suriyeli Kürtlere ve YPG ile bağlantılı diğer güçlere, karışık durumdan istifade ederek yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmamaları çağrısında bulunduklarını bildirdi.

Kirby, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'nin Azez ve çevresinde tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunmasını değerlendirdi.

YPG'YE ÇAĞRI!

Kirby, açıklamasında, "Kuzey Halep bölgesinde yaşanan durumdan dolayı kaygı duymaktayız ve tansiyonu düşürmek için bütün taraflarla çalışıyoruz. Suriyeli Kürtlere ve YPG ile bağlantılı diğer güçlere, karışık durumdan istifade ederek yeni bölgeleri ele geçirmeye çalışmamaları çağrısında bulunduk" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin de sınırları içerisinden top atışları yaptığına dair haberler gördüklerini ve Türkiye'nin bu atışları durdurması için çağrıda bulunduklarını belirten Kirby şunları kaydetti:

"Türkiye ve YPG, Azez'in güney bölgesindeki koridorunda önemli bir DAEŞ tehlikesini paylaşıyorlar. Bütün taraflara, yatışmayan ortak tehlikeye karşı yoğunlaşmaları ve Münih'te saldırıların durdurulması yönünde alınan karara uymaları çağrısında bulunuyoruz."

YORUMLAR 110
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    BU masonikler kimi kandırıyorsa tarih herzaman yuzlerini gösterdi Dürustlugu bilmek istemiyen Masonik Dewletdemekistemiyom Kendi milletine bak annarsınne dahteker oldunu CAIle Arab Irsk Siriye bölgesini Kaos yaratmak Eurupayi yikmak bu pilanlar Eurupa Amerika masonikleri istemiyor özgürluk istese wermiyor herzaman tarihde Eurupayi ingiliz we Fransa yönetiyordu hep ayni oyunla ziz Demokratimi sandiniz bunar Demokratiyi inanmakdangelir dürustlük ar inancgücluyse ozaman dürustlugun ustün olur ama bunar Dünyayi 60 Ayle kurdugu Mafya Ası Hep ayni Polisibile oyuncak
    Cevapla
  • necdet 8 yıl önce Şikayet Et
    Obüs topu yetmez.. Bu ypg denen itlerin kampları mevzileri bellidir, mualiflere çok ağır silah verilmeli hareket kabiliyetlerini hızlandıracak araçlar verilmeli.. Türkiye çok etkili füzelerle yoğun bombardıman yapmalı ypg ye göz açtırmamak lazım..
    Cevapla
  • napsitli 8 yıl önce Şikayet Et
    Tipe bak hormonlu yaratik,ALLAH bizimle bize cenneti vaad ediyor,sanada cehennemi müjdeliyor
    Cevapla
  • ziyan 8 yıl önce Şikayet Et
    kapatın şu inciligi bogazı yeter artık bunların zırıltısınımı dinlicez
    Cevapla
  • ziyan 8 yıl önce Şikayet Et
    potinede söyle sende çek itini köpegini kaybol ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız