Özkök, Varank'ın tekzibini yayınladı

Ertuğrul Özkök bugünkü köşe yazısında Mustafa Varank hakkkındaki tezviratı yüzünden tekzip yayınladı.

Özkök, Varank'ın tekzibini yayınladı
Özkök, Varank'ın tekzibini yayınladı
GİRİŞ 20.02.2016 12:04 GÜNCELLEME 20.02.2016 12:04

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı baş danışmanı Mustafa Varank hakkındaki iftiraları yüzünden tekzip yayınladı.

İşte o kısım:

Ertuğrul Özkök’ün Mustafa Varank’ı hedef alan hakaret niteliğindeki yazısına cevabımızdır

Hürriyet Gazetesi yazarların Ertuğrul Özkök’ün kaleme aldığı “İKTİDAR KAYBETME KORKUSU – Maliye  Soracak mı” başlıklı köşe yazısı gazetenin 28.10.2015 tarihli nüshasında yayınlanmış içeriğinde Müvekkilimi hedef alan gerçek dışı ve aşağılayıcı ifadelere yer verilmiştir. 

Ertuğrul Özkök bir süredir müvekkilimi hedef alan yazılarla gerçeğe aykırı olarak sözde, müvekkilim Sn. Mustafa Varank’ın propaganda  ve algı yönetimi amacıyla bir kısım televizyon kanalı, gazete ve sanal medyayı talimatları ile yönlendirdiğini iddia etmektedir.

HAKARET VE GERÇEK DIŞI İDDİALAR

Bu iddiası doğrultusunda Trol Güdüm Merkezi Başkanı şeklinde bir hitap kullanmaktadır. Devam eden günlerde kaleme aldığı yazılarda Müvekkilime ithafen bu aşağılayıcı lakabı kullandığı ve hukuka aykırı tavrını sürdürdüğü, tekzibe konu yazısında da gerçeğe aykırı iddialara yer vererek alenen Müvekkilimin kişiliğine saldırıda bulunduğu görülmektedir. 
Ertuğrul Özkök’ün daha önceki yazısında belirtmiş olduğu kendi deyimiyle “dedikoduları” referans alarak Müvekkilime yönlendirdiği bu itham tamamen bir kurgu ürünü olup, kılükal niteliğinde olması hasebiyle kaynağı bulunmayan, yanlış ve çarpıtılmış, gerçeğe aykırılık teşkil etmektedir ve fakat müvekkilim hedef alınarak kamuoyuna bilinçli şekilde servis edilen Müvekkilimin medya gücüyle propaganda ve algı yönetimi yaptığı yönündeki bu gerçek dışı iddialar masum bir dedikodu olmaktan öteye geçmektedir. 
İfade ve basın özgürlüğünün sınırlarını aşarak yayın yapan basın organları kamuoyunu, ortaya attıkları iddialarla yönlendirebilmekte ve bu anlamda hedef aldıkları kişilerin itibarlarına zarar verebilmektedir.

ÖZKÖK MUSTAFA VARANK'A KARŞI ALGI YAPMAK İSTEDİ

Gazete ve televizyonların propaganda ve algı yönetiminin en etkili enstrümanlarından olduğu gerçeği yadsınamaz. Bu anlamda asıl propagandanın ve kamuoyu üzerindeki asıl algı yönetiminin Ertuğrul Özkök’ün yazısı ile müvekkilim Sn. Mustafa Varank’a karşı başlatıldığı görülmüştür. 

Söz konusu hakaret içeren bu yazı ile ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatlerinize sunarız. 
Kamuoyuna saygılarımızla sunarız. 

Sn. MUSTAFA VARANK

Vekili: Av. AHMET ÖZEL 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti