Planları bozuldu, talimatı verdi araştırılıyor

Paralel Yapı'nın, şirket satarak ya da isim değiştirerek soruşturmadan kurtulma oyunu Cumhurbaşkanlığı'na takıldı.

Planları bozuldu, talimatı verdi araştırılıyor
Planları bozuldu, talimatı verdi araştırılıyor
GİRİŞ 21.02.2016 03:59 GÜNCELLEME 21.02.2016 05:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AK Partili bazı vekiller, Paralel işadamlarının şirketlerini satarak veya isim değiştirip soruşturmadan kaçmaya çalıştığını aktardı, Erdoğan da DDK'ya 'Araştırın' talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine iletilen şikâyetler üzerine Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) bu yeni oyunu araştırmasını isteyeceğini bildirdi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu geçen çarşamba Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. 

'UZAKLAŞTIK' OYUNU 

Görüşmede bazı milletvekilleri, Paralel Yapı'nın kasası durumundaki şirketlerin, FETÖ soruşturmasından kaçabilmek için başvurduğu son yöntemi şöyle anlattı:

''Koza ve Kaynak Holding yönelik başlatılan işlemlerden sonra Gülen'e bağlı bazı işadamları şirketlerinin isimlerini değiştiriyor ya da satıyorlar. Böylece soruşturmadan kaçmaya, şirketlerini kurtarmaya çalışıyorlar. Sattıkları şirketlerin alıcıları da aslında Paralel Yapı'ya yakın isimler. Buna izin verilmemesi gerekir. Örgüt finans kaynaklarını kurtarmaya çalışıyor.''

Paralel Yapı içinde yer alan bazı işadamlarının da AK Partili milletvekillerine, "Biz eskiden cemaate yakındık ama artık onlardan uzaklaştık. Onların yaptıklarını onaylamıyoruz" diyerek yaklaşmaya çalıştığı, bu konuda dikkatli olunması gerektiği ve bunun da bir oyun olduğu görüşmede vurgulandı.

"Ben Devlet Denetleme Kurulu'nu Paralel Yapı'nın araştırılması konusunda görevlendirmiştim" diyen Erdoğan da anlatılan konuyu DDK'ya iletip araştırılmasını sağlayacağı mesajı verdi. 

DEVLETİN PARASI ÖRGÜTE... 

Görüşmede HDP'li belediyelerin PKK'ya yardımları da gündeme geldi. Erdoğan, HDP'li belediyeleri sert dille eleştirip, ''Devletin kaynakları örgüte gidiyor. Başbakan'a hem Paralel hem de HDP'li belediyeler konusunda Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun ayrı bir çalışma yapması gerektiğini söyledim'' dedi.

Milletvekilleri de Cizre'deki bir askeri taburun kumanya ile ilgili talebini iletince Erdoğan, ''Ne istiyorlarsa gönderin'' dedi ve şu mesajı verdi: "Ne olursa olsun terörle mücadele kararlılığımız devam edecek. Siz de bu konuda kararlı olun." 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 16
  • ard 8 yıl önce Şikayet Et
    yalniz dikkat gercekten cemaatin yuzunu gorenelri magdur etmeyin, basta akp milletvekillerinin bir cogu olmak uzere, muhafazakarlar olarak cogumuz bunlarin dershanesine okullarina gittik cocuklarimizi gonderdik... zalimle ugrasirken mazlumlukluklara sebebiyet vermemeliyiz. baglantisi desifre edilen affedilmesin o ayri
    Cevapla
  • aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu adamalar bu devletten atılmaz, çıkartılmaz ise hakkım haramdır size. Ayrıca bu adamların içerisinde gerçekten saf temiz insanlar var ve bazıları gerçekten durumu kavrayamıyorlar, cunku sürekli o taraftan gelen mesajlara maruz kalıyorlar. Bilinçlendirin bu arkadaşları, anlatın bu arkadaşlara durumu, izah edin ve bu art niyetlilerin elinden kurtarın.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    kardaş ne kadar annlatırsan anlan haala peşinden gidiyorlar benim bildklerim
    Cevapla
  • Geometri 8 yıl önce Şikayet Et
    Bürokrasie de de aynı taktik, özelkikle imam hatip kökenli paralelciler müthiş bir manevra ile yollarına ve hizmetlerine devam ediyorlar.
    Cevapla
  • saniye 8 yıl önce Şikayet Et
    bütün bürokrasi bu adamın talimatını mı bekliyor hep. kanunlar neden işletilmiyor.
    Cevapla
  • 1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Parlamenter Bürokrasinin Hantallığı, Başkanlık Sistemi Ne Kadar Gerekli Olduğu Ortada.
    Cevapla
  • Alper Tunç 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bin türlü belasını versin pensilvanyadakinin ve ekibinin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi