''Tahşiyecilere kumpas'' davası

Davanın iddianamesinin okunmasına başlandı.

''Tahşiyecilere kumpas'' davası
''Tahşiyecilere kumpas'' davası
GİRİŞ 23.02.2016 17:11 GÜNCELLEME 23.02.2016 17:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, iddianamenin okunmasına geçildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, avukatların usule ilişkin talepleri ile iddianamenin bazı bölümlerinin okunmamasına ilişkin beyanları alındı.

Sanık avukatlarından Ömer Kavili, önceki duruşmada yaptıkları reddi hakim talebinin bir üst mahkeme tarafından reddedildiğini ancak bu mahkemeye de itiraz da bulunduklarını belirterek, sonucunun henüz kendilerine gerekçeleriyle tebliğ edilmediğini, bu nedenle iddianamenin okunmasına geçilemeyeceğini öne sürdü.

BİR DAHA DAVA AÇILAMAZ

Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak da müvekkili hakkında ''terör örgütü kurmak'' suçundan daha önce bir davanın açıldığını ve beraat ettiğini belirterek, bu nedenle başka bir dava açılamayacağını savundu. Avukat Albayrak, bu nedenle bu suçtan davanın düşürülmesini talep etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, bu talebin daha önce reddedildiğini bu nedenle yeniden bir karar vermeyeceklerini açıkladı.

Mahkeme heyeti, iddianamenin tamamının okunmasına karar vererek, duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından duruşmada, zabit katibi tarafından iddianamenin okunmasına geçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ballica 8 yıl önce Şikayet Et
    Trkiyede mahkeme falan yok ki..Hepsi sadece bir kurgudan ibaret..Orada savunma adına yapılan herşey de boş.."Güçlü" nün mahkemesi ve adaleti var Türkiyede..Her fırsatta çocuklarıma tavsiyem şu olmaktadır:"siz,siz olun..En can alıcı ve yüzdeyüz haklı olduğunuza inandığınız bir konuda dahi mahkemeye başvurup da bu yalan ve ciddiyetten uzak düzenin girdapları içinde kendinizi heder etmeyin ve boğmayın"..Hakkınızı kendi elinizle alma yoluna gidin;alamazsanız da yüce Allaha "tevekkül" edin.Hepsi bu.
    Cevapla
  • Pamir 8 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarına hakkınızı kendiniz alın kısmı hariç gerisi çok doğru. Memlekette adaletin olmadığına inananlardanım. İnanan varsa meclisteki hain milletvekillerinin hesabını versin.
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarına senin gibi "Hakkınızı kendi elinizle alma yoluna gidin" diyen cahil babalar yüzünden memleket hırsız, katil, gangster kaynıyor. Bir gün birisi hakkı olduğunu düşündüğü şeyi senden kendi eliyle alma yoluna gittiğinde "polis!, savcı!, mahkeme!" diye ağlarsın ama...
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    İdam geri gelmeli. F.G. ve Ali Fuat asılmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...