Sürpriz operasyonda PYD şoka girdi

Suriye'de Sultan Murat Tugayı'na bağlı muhalif birliklerin Ayn Dikne köyüne düzenlediği operasyonda çok sayıda PYD militanı öldü.

Sürpriz operasyonda PYD şoka girdi
Sürpriz operasyonda PYD şoka girdi
GİRİŞ 26.02.2016 02:28 GÜNCELLEME 26.02.2016 10:19
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Azez'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sultan Murat Tugayı'na bağlı birlikler, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin Rus hava saldırısıyla denetimini sağladığı Halep'in Azez ilçesinin güneyindeki Ayn Dikne köyüne operasyon düzenledi.

Operasyonda çok sayıda PYD militanı öldürülürken, söz konusu köyde PYD'ye ait bir mühimmat deposu ile 2 araç imha edildi. Kaynaklar, Dikne köyü çevresinde şiddetli çatışmaların devam ettiğini dile getirdi.

''RUSLAR MİSKET BOMBASIYLA SALDIRDI''

Halep'teki yerel aktivistlerden Muhammed Ramadan da Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Hayyan beldesi, Anadan ilçesi ile Babis köyüne misket bombasıyla saldırdığını söyledi.

Rusların Babis köyünü bombalaması sonucu 5 sivilin yaşamını yitirdiğini ve enkaz altında kalan bazı sivillerin kirtarılmayı beklediğini ifade eden Ramadan, ''Ruslar Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe, belde ve köylerde sivillerin olduğu yerlere saldırıyor. Rus bombardımanında siviller yaşamını yitiriyor'' dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • akıl gerek 8 yıl önce Şikayet Et
    Ölen kim? Dağdaki bizim insanımız bu toprakların insanı polis asker kim bizim insanımız oda bu toprakların insanı yani ölen biz. Kazanan silah satan milleti sömüren kaybeden biz hepimiz ben ne sağı nede solu sevmiyorum ben ülkemi ve insanımı seviyorum . gerisi sadece cehalet
    Cevapla
  • SİİNAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Kürtler yüzünden savaşa girmeyiz. Her şey kaderle takdir edilmiştir. Allah ne yazmışsa o olur. Sabırlı olalım.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    bu rus ayılarının uçaklarını vuracak roketler acilen verilmelidir.
    Cevapla
  • gaziantepli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu hainlerin amaçları suriyenin kuzeini ele geçirerek,erbil ,Kerkük yönetimleri ve Amerika ve rusyanın kendi çıkarları doğrultusunda,akdenize petrol boru hattını ulaştımaktır.bu vesileyle türkiyemizin güneyine ihanet içinde olan hainlerle savaş açmışlardır.kesinlikle bu cahiller sürülerine türkiyemizin gerçek gücü gösterilmelidir.devletimiz allaha şükür güçlüdür,akıllı ve uyanık olarak birlik içinde olalım.allah doğruların ve gayret edenlerin yanındadır.
    Cevapla
  • antepli 8 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu kürt nefretiniz
    Cevapla
  • egeli 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtler bizim kardeşimiz ama eminim bunu yazan sen ve senin gibiler kürtde değil türkde değil siz türkiye düşmanısınız türkiye vurdukça ağlıyorsunuz ve kaybedeceksiniz yeni türkiye elhamdülillah
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlere nefret olsa turkiyede kobani civarindan 200 bin turkiyeye gelmez irak irana giderdi.senin akilsiz oldugun asikar bu haber sitesinde yuzde 99 yorumcular irkcilik fasistlik yapmaz genelde pkk pyd ypg ypj pjak her tur teroriste karsi yaziyorlar muhaligler iside karsi kobaniye destek bie oldular sonra kobani ypg rus ve abd ile muhalif kalettiler halende devam ediyorlar sen kurtlerin savunucusu olamazsin hic biseyden haberin yok cunki.
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Irk üzeinde durmanın anlamı yok.Terörün ve PKK'nın düşmanıyız.Kürtler bizim öz kardeşlerimiz.Türk'ün Kürde Kürdün Türke üstünlüğü yoktur.Üstünlük takvadadır.Kim iyi müslümansa,kim İslam Ahkamına en iyi uyuyorsa üstün odur.
    Cevapla
  • empirestate 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtler ayrı,pkk -pyd ayrı dostum.bende kürdüm her kürdü kendin gibi sanma.
    Cevapla
  • timurr 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt değil pkklı nefreti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!