Erdoğan, Fildişi Sahili'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Vattara ile ortak açıklama yaptı.

GİRİŞ 29.02.2016 16:07 GÜNCELLEME 29.02.2016 21:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İki ülke millî marşlarının çalınmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Başkanı Vattara, tokalaşarak basına verdikleri fotoğrafın ardından baş başa görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu ziyaret tarihi bir öneme sahip. Birçok istişarede bulunduk. İmzalar atıldı çifte verilendirmeleri önlemek için, yatırımların karşılıklı teşviki için, savunma sanayi işbirliği anlaşmasını imzaladık. Sağlık ve tıp bilimleri alanında anlaşma imzaladık. Dışişleri Bakanlığı arasında işbirliği yapılması mutabakata varıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu birçok gazeteci de yer alıyor.

CHP'NİN ANAYASA TUTUMU

CHP'nin tutumu üzerinde fazla konuşmaya gerek yok zaten CHP Anayasa Mutabakat Komisyonu'ndan çekilmedi mi? Belki Meclis Başkanımızın son mektubu onlarda farklı bir düşünce meydana getirmiş olabilir."

SURİYE'DE ATEŞKES

Ateşkes konusunda birçok kırılma olabilir demiştik. Suriye'nin bütününde bir ateşkes söz konusu değil. Temennim bunun genele yayıldığını görelim. Suriye'nin genelinde ateşkes yoktur, saldırılar devam etmektedir.

VATTARA: TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ HERKES İÇİN ÖNEMLİ

"Türk şirketlerinin yatırım yapması için gerekli ortamı oluşturduk. Özellikle vergi ve karşılıklı yatırımlar konusunda önemli anlaşmalar yaptık. Devletimiz, Türkiye'nin güçlü bir ticaret ortağıdır.

Hükümetimiz ve Türk yatırımcılar yeni ortak projeler gerçekleştirecek, Fildişi Sahili vatandaşları için istihdam yaratacaklar

Uluslarası güvenlik konularını ele aldık. Terörizme karşı mücadelenin başarıyla ilerlemesi çin görüştük. Türkiye'nin güvenliği herkes için önemli"

YORUMLAR 2
  • dürüst vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    haydi hayırlısı
    Cevapla
  • Aslantepeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Gayet guzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!