Hacı adayları kura çekimi ile belirlendi

KUTSAL topraklara gitmek için başvuruda bulunan 1 milyon 760 bin hacı adayının aylardır heyecanla beklediği hac kuraları çekildi.

Hacı adayları kura çekimi ile belirlendi
Hacı adayları kura çekimi ile belirlendi
GİRİŞ 02.03.2016 15:19 GÜNCELLEME 03.03.2016 08:15
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığının 2016 yılı hac kuraları çekildi, kuraya 1 milyon 760 bin 751 kişi katıldı. Kura sonucunda 59 bin 200 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı.

Binlerce hacı adayı bu yıl kutsal topraklara gitme heyecanı yaşarken, kura sonuçlarına http://hac.diyanet.gov.tr adresinden ulaşılabililiyor.

HAC KURA SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen kura töreni, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmamı Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kuraya, geçmiş yıllarda hac kurasına katılmasına rağmen kontenjan yetersizliğinden hacca gidemeyen 1 milyon 178 bin 983 kişinin yanı sıra bu yıl başvuran 581 bin 768 kişinin de dahil olmasıyla toplam 1 milyon 760 bin 751 vatandaş girdi.

Kura çekim törenine katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, hac kurasının heyecanla, aşkla, sabırla bütün bir yıl boyunca beklenen bir tören olduğunu belirtti.

"Hac bir mekteptir"

Haccın insanı olgunlaştıran, eğiten bir mektep olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Yılmaz, şunları söyledi; "Hac, kelime anlamı olarak ‘yüksek bir gaye, yüce bir hedef’ demektir. Hac, insanı yüce gayelere hazırlayan heyecanı ve coşkusu yüksek bir mekteptir. Bu mektebin sahibi Allah, yeri Mekke, Kabe, Mina, Arafat, Müzdelife ve nihayeti Medine’dir. Hac, insanlığın atası Hz. Adem ve Hz. İbrahim’in ilk rehberi olduğu, Hz. Muhammed’in ilk muallimi olduğu bir mekteptir. Üniforması kefeni andıran ihramdır. Asıl hedefi takva olan bir mekteptir. Sevginin gönle nakış nakış işlendiği ve talim edildiği bir mekteptir. Sabrın, paylaşmanın, dostluğun yüksek seviyede yaşandığı bir mekteptir. Allaha verdiğimiz ilahi sözleşmeyi yeniden yaşadığımız bir mekteptir. Tavaf esnasında suyun akışını andıran hacı kardeşlerimizin coşku ve kaynaşmalarının melekleri andırdığı bir mekteptir. Duyguların şefkatle yıkandığı heveslerin edeple uslandığı bir mekteptir. Kabe ile kalp ilişkisini öğreten kalbin Kabe’den daha üstün olduğunu anlatan bir mekteptir."

HAC KESİN KAYITLARI

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç ise, 2016 yılı hac organizasyonuna ilişkin bilgi verdi. Hac kesin kayıtları, 7-18 Mart'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta, son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler ise, 16 Eylülde ilk kafilenin, 16 Ekim'de de son kafilenin gelmesiyle son bulacak. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşların, ‘kesin kayıt yaptırabilir’ belgelerinin, cep telefonlarına gelen kısa mesajdaki şifre ile alabileceklerinden, özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerektiği uyarısında bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 45
  • Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya Nasip Ya Kısmet, Bu sene de çağrılmadık haydi hayırlısı...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    çok büyük haksızlık babamın 7.senesi çıkmadı ilk başvuran bir tanıdığımıza çıktı.Ahirette iki elimiz sorumluların yakasındadır.Hakkımızı helal etmiyoruz.
    Cevapla
  • ŞENER KILIÇ 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim anne ve babamın'da 8.seneleri ama gene çıkmadı.Bu kura sistemi neye göre nasıl çekiliyor anlamıyorum,yazılalı ilk yazılmış insanlara çıkıyor 9 yıl boyunca bekleyen insanlara çıkmıyor hiç ama hiç adil bir durum değil.İslamın 5 şartından birini yerine getirmek için,o güzel,kutsal topraklara varmak için insanların bu kadar çile çekmesi senelerce çıktı çıkacak umudu ile beklemesi çok zor ve yanlış bir durum.
    Cevapla
  • Metin Aksu 8 yıl önce Şikayet Et
    ona bir yol bulabilen herkesin Kabe'yi haccetmesi Allah'ın insanlar üzerindeki hakkıdır ayeti kerime.. Selam ve dua ile.. biraz sabır Bu bir ibadet namaz kılmak için kavga ediyoruz mu etmiyoruz Hani bir laf var ya Demek ki çağrılmamışiz inşallah ciğerimiz yansın Rabbimiz bizi kabul eder inşallah bu iş parayla olmuyor kısmet olan gidiyor## BANADA ÇIKMADI ##
    Cevapla
  • Şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Lüks Hac başvurusu yapınca kısmette oluyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    umreye 1000 dolara git 15 günlüğüne hacca 4500 dolara git adaleti varın siz karar verin
    Cevapla
  • ÇİVRİL 8 yıl önce Şikayet Et
    umre 15 gün hac 45 gün
    Cevapla
  • ABC 8 yıl önce Şikayet Et
    Umre zamanında belki 1 milyon gibi bir rakam olurken ,Hac zamanında 5 milyondan fazla kişi oluyor.Bu sebeple o fiyatlar oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu