Türkiye talep etti! Hacı adaylarına müjde

Türkiye, Suudi Arabistan'dan ek olarak 40 bin kişilik daha hacı kontenjanı istedi, sonucun önümüzdeki günlerde belli olacağı açıklandı.

Türkiye talep etti! Hacı adaylarına müjde
Türkiye talep etti! Hacı adaylarına müjde
GİRİŞ 03.03.2016 03:38 GÜNCELLEME 03.03.2016 10:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Diyanet, bu yıl kutsal topraklara gidecek 59 bin 200 Türk hacı adayını kurayla belirledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılki hacı adaylarını belirlemek için dün Ankara'da kura töreni düzenledi. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, ''Hac, insanı yüce gayelere hazırlayan, nefsin eğitildiği, öfke kontrolünün öğretildiği, sevginin gönüle nakış nakış işlendiği bir mekteptir. Haccın ilk rehberleri Hazreti Adem ve Hazreti İbrahim, ilk muallimi de Hazreti Muhammed'dir'' dedi. 

HAC KURA SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

40 BİN EK HACI KONTENJANI TALEP EDİLDİ

Kâbe'nin çevresinde yapılan genişletme çalışması nedeniyle bu yıl hacca gidecek hacı adayları için Türkiye'ye 59 bin 200 kişilik kontenjan ayrıldı. Geçmiş yıllarda hac kurasına katılmasına rağmen kontenjan yetersizliğinden hacca gidemeyen 1 milyon 178 bin 983 kişinin yanı sıra, bu yıl başvuran 581 bin 768 kişinin de dahil olmasıyla, toplam 1 milyon 760 bin 751 vatandaş hac kurasına katıldı. Suudi Arabistan'dan 40 bin ek hacı kontenjanı talep ettiklerini aktaran Yılmaz, Suudi yetkililerden olumlu bir sonuç almayı temenni ettiklerini söyledi. 

Hac kuraları devam ederken kurada ismi çıkan hacı adaylarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. 72 yaşındaki Osman Erdoğan, ''2011’den beri bekliyorum. Çok özlüyorum. Gece gündüz aklımdan çıkmıyor'' dedi. Hac kurasında isminin çıktığını gören Konyalı Karakız Metin ve eşi İsmail Metin de, 8 senedir hac kurasına katıldıklarını söyleyerek, ''2008'de yazılmıştık. 9'uncu yılda nasip oldu'' diye konuştu.

Kura sonuçları 'http://hac.diyanet. gov.tr' adresinde yayınladı. 

'NOTER ONAYLI VEKİLLER GÖNDERİN'

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, bir Müslüman'a haccın farz olabilmesi için güç yetirme şartının bulunduğunu anımsatarak, ''Bu güç yetirme, maddi ve fiziki olmak üzere iki türlüdür. Sistemimizde kayıtlı hacı adaylarının büyük bölümü yaşlılardan oluşuyor. Yaşlılığa bağlı olarak hastalıklar olabiliyor. Fiziki gücü hac yapmayı kaldıramayacak kardeşlerimizin, yerlerine noter onaylı vekiller göndermelerini tavsiye ediyoruz. Geçen yıl, sağlık sorunları nedeniyle 26 hacı kardeşimizi kaybettik'' dedi. 

3 BİN 750 DOLARDAN BAŞLIYOR

Konaklama türlerine göre değişen hac fiyatları, normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise 6 bin 800 dolar olarak belirlendi. Hacı adayları, hac ücretlerini peşin yatırabilecekleri gibi 3 taksit halinde de ödeyebilecek. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında ilave herhangi bir ücret talep edilmeyecek. 

YORUMLAR 25
  • Tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kısmet işi. Kısmette varsa gidersiniz. Hac işi sabır işidir. Zamanında gençken gitmeyenler şimdi ihtiyar olunca telaşa kapılıyorlar. Ölüm mukadder değişmez. Kısmette varsa gidilir kura sistemide engel olmaz Kader gel dedikten sonra.
    Cevapla
  • hikmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende bu kurumda 28 yıl hizmet etmiş olmama rağmen maalesef bu yıl 9 ncu yılım ve hac çıkmadı.Bırakın görevli gitmeyi kendi paramla dahi gidemiyorum ve bu ayıbı birileri dur demeli ve niçin yazılımı bir kaç yıl durdurup 8 '9've 10 yıllıkları eritmiyosunuz birde genç gitmekten bahsedildi ne yazıkki 10 yıl önceki halimle şimdiki halimi kıyaslamak ne mümkün ..Bunun hesabını veremezsiniz...
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ne söylenebilir ki
    Cevapla
  • Çankırı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hac kuralari da milli piyango bileti çekilişleri gibi ya çıkarsa diyerek yıllarca umutla beklemek...sıra ile olsa en azından insanlar sabırla sırasını bekler diyaneti bu uygulamadan dolayı kınıyorum
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet İşleri Başkanlığı Hac kura sistemini bir gözden geçirmeli! Babamla birlikte 6.senemiz bize de çıkmadı.. Annem ölmeden görsem bari gittiğinizi diyor. Yine bir komşumuz yaşları 70 civarı 9 senedir bekliyorlar çıkmadı, yazıktır.Daha dün kayıt olan hacı adayları kurada çıkabiliyor. İnsanları ne hala soktuklarının farkında değiller.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin aybaba sizde 10 yil bekleyin dusermisiniz dusmezmisiniz sistemin yanlisligini gorurmusunuz gormezmisiniz oyle konusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!