Yunanistan'dan şaşırtan 'Türkiye' çıkışı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, "Türkiye, Yunanistan'ın en iyi komşusu. İlişkilerin daha da geliştirilmesi gerek" dedi.

Yunanistan'dan şaşırtan 'Türkiye' çıkışı
Yunanistan'dan şaşırtan 'Türkiye' çıkışı
GİRİŞ 06.03.2016 21:39 GÜNCELLEME 06.03.2016 21:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias, Türkiye ile ilişkiler, Kıbrıs’taki müzakere süreci, sığınmacı krizi ve NATO’nun bu konudaki adımları konusunda AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Sözlerine ''Türkiye, Yunanistan’ın en iyi komşusu'' diyerek başlayan Kocias, bu çerçevede, kültür, eğitim ve ekonomi alanlarında ilişkileri daha da geliştirmek gerektiğini söyledi. İki ülke arasında turizm alanında ilişkilerin çok olumlu anlamda geliştiğini ifade eden Kocias, finans ve yatırım konularında da yol almak için iyi yöntemler bulabileceklerine olan inancını dile getirdi.

Nikos Kocias, iki ülke arasında bazı sorunlar olduğunun herkes tarafından bilinse de bu konuları çözmek için olumlu enerjiye sahip olunduğunu vurguladı. Bakan Kocias, Türkiye ile uzun yıllardır süren bu problemlere nasıl çözüm bulunabileceği ve ilişkileri ülkeler ve halklara yarar sağlayacak şekilde geliştirmek için pozitif adımların nasıl atılabileceği konularında tartışmalar yürüttüklerini ifade ederek, ''8 Mart’ta İzmir’de yapılacak Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin pozitif bir çalışma ortamı yaşatmasını, Davutoğlu ile Çipras arasında ortak bir bildiri sağlanmasını umut ediyorum. Böylelikle, imzalanacak 5 anlaşma bize pozitif anlamda katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

''SIĞINMACI KRİZİ ÇOK BOYUTLU BİR MESELE''

Nikos Kocias, Ege'de yürütülecek NATO devriyelerinin faaliyetlerine ilişkin olarak, durumun daha geniş şekilde gözlemlenerek Tükiye’ye en çok hangi bölgelerden girildiğine ilişkin bilgi verileceğini ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

''Sığınmacı kriziyle ilgili en büyük problemlerden biri sığınmacılar ve onlara iş yapan kişiler arasındaki bağlantı. NATO, çözümün bir parçası olacak. Bu konuyu birçok Avrupa ülkesiyle konuştum. Sığınmacı krizi kolay ya da tek boyutlu değil. Sığınmacı krizi çok boyutlu bir mesele, Bu sorunu çözmek için çok yönlü yanıtlar bulmak zorundayız. Tek bir çözüm olduğunu düşünmek bizi hata yapmaya sevkeder. Dünyanın en gelişmiş ülkesi ABD. Meksika’dan gelen göçmenlere karşı en modern şekilde savaş veriyor. Peki sonuç nedir? Ülkede, Latin ve merkez Amerika’dan 43 milyon ekonomik göçmen var. Bunların 40 milyonu hala yasa dışı.''

KIBRIS'TAKİ MÜZAKERE SÜRECİ

Kıbrıs’taki müzakere sürecini de değerlendiren Bakan Kocias, "Adada çözüme ulaşmak için iyimser olmak ve iyi iş çıkarmamız gerekiyor. Çalışmalıyız'' görüşünü dile getirerek, kendisinin iyimser bir kişi olduğunu ve bu özelliğini tarihi gözlemleyerek değil, aktif olduğu için edindiğini anlattı. Kocias, ''Kıbrıs konusunda gerçek çözüm için işimizi yapmalıyız'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • Trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olduğum Allahım nelere kadirsin. Güçlü oldunmu herkes dost olmaz görünüyor tam tersi olsaydı bunlar bizi bırakın Türkiye'yi dünyadan silmeye çalişirlardi
    Cevapla
  • turk 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya essahmi.lan yavsak yunan
    Cevapla
  • baskent 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyede bi savaş çıktı, komşularımız komşu olduklarını hatırladılar. iran almanya yunanistan... Türk'ün Türkten başka dostu yoktur. bölgedeki tek büyüyen gücün Türkiye olduğunu görmeleri biraz korkutmuş olmalı sevgili komşularımızı
    Cevapla
  • kültigin noyan 8 yıl önce Şikayet Et
    Roller değişiyor AB görüşmelerinde Türkiyeyi engelleme görev sırası Rum Kesimine geçti Yunanistan cici bacı demeçler verebilir inanmayın
    Cevapla
  • ah bu yunan 8 yıl önce Şikayet Et
    yıllar sonra bu düşünceye yaklaşmış olmak geçde olsa akıllıca bir yaklaşım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!