İlahiyat dekanından Cumhuriyet'in iftirasına cevap

13 yıl önce bir makaledeki ifadeleri cımbızlanarak haber yapılan İlahiyat dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan, linç kampanyalarına cevap verdi.

İlahiyat dekanından Cumhuriyet'in iftirasına cevap
İlahiyat dekanından Cumhuriyet'in iftirasına cevap
GİRİŞ 07.03.2016 18:04 GÜNCELLEME 07.03.2016 18:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

13 yıl önce bir makaledeki ifadeleri cımbızlanarak haber yapılan Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rifat Okudan, hakkında yürütülen karalama kampanyaları ile ilgili açıklama yaptı.

Okudan, kişilik haklarına saldıranlara karşı hukuki yollara başvuracağını da açıkladı.

Prof. Dr. Rifat Okudan'ın "Zorunlu Açıklama" başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:

07.03.2016 tarihinde bazı medya organlarında doğrudan şahsımla alakalı tamamen algı oluşturmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan, iftira niteliğinde yalan bir haberle çirkin bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

İlmi ve akademik bir araştırma dergisinde 2003 yılında yayınlanan makaleme dayandırılan görüşler her ne kadar tarafıma aitmiş gibi gösterilse de, söz konusu makalede görüleceği gibi, başka görüşlerin yanında diğer bazı bilim adamlarının görüşleri olduğu açıkça ifade edilmiş ve bilimsel kaynak gösterme kriterlerine uygun olarak nakledilen görüşün geçtiği kaynağa dipnotla atıfta bulunulmuştur. Ayrıca konuyla ilgili atıf yapılmış olan bilimsel eserin künyesi makalemin kaynakçasında detaylı bir şekilde verilmiştir.

Makalede rabıtaya ilişkin klasik yaklaşımlar dile getirilirken ortalama görüşler yanı sıra diğer görüşe de yer verilmiştir. Tarafımızdan da konuya ilişkin akademik bakışın olgunlaşması ve belirginleşmesi amacıyla nakledilmiştir. Şahsi yaklaşımlarla hiçbir şekilde ilgili olmayan ve konusu içinde değerlendirilmesi gereken bir görüşü tarafımdan bugün açıklanıyor gibi gösterilmesi her türlü insaf ölçüsünün uzağındadır ve hiçbir vicdani ahlak ölçüsüyle izah edilebilecek nitelikte değildir.

Kişilik haklarıma doğrudan saldırı içeren, sosyal medya ve internet ortamında birçok ağır hakarete maruz kalmama ve akademik kimliğimin zarar görmesine sebep olan bu haberin yayınlanması habercilik mesleğinin temel kriterlerinden birisi olan doğru ve tarafsız habercilik anlayışına da  ters düşmektedir. Öyle ki 2003 yılında yayınlanmış olan bu makalemin, aradan geçen 13 yıl sonrasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na Vekaleten atandığım 03 Mart 2016 tarihinden sadece birkaç gün sonra gündeme getirilmesi de oldukça manidardır.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

07.03.2016

Prof. Dr. Rifat OKUDAN

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan V.

YORUMLAR 10
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    ebu cehilin evlatları boş durmuyor özellikle güzide müslümanları karalayıp gözden düşürmekle İslama saldırmaya devam ediyorlar.İslama hizmete devam sayın hocam
    Cevapla
  • YZORLU15 8 yıl önce Şikayet Et
    Müsterih olun Hocam. Allah görevinizde muvaffak etsin.
    Cevapla
  • Nevrez kartal 8 yıl önce Şikayet Et
    İyide sen bu görüşü reddediyormusun yoksa sahipleniyormusun? Hangisi hocam, bir cünlede buna değinseydiniz.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyetten beklenen şey nureddin yıldız hoca için aynısını yapmışlardı
    Cevapla
  • Muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen yürü hocam, sen yürü ki kervan yürüsün. Biz şahsında niyetine, iyi niyetine şahidiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor