Ruslardan bir provokasyon daha

Rus Donanması’na ait savaş gemisi İstanbul Boğazı’ndan geçti. Geminin güvertesinde silahlı askerler olduğu gözlendi.

GİRİŞ 09.03.2016 17:35 GÜNCELLEME 09.03.2016 17:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rus Donanması’na ait 031 borda numaralı “Aleksandr Otrakovskiy” savaş gemisi, Türk fırkateyninin de eşliğiyle İstanbul Boğazı’ndan geçti. Geminin güvertesinde silahlı askerler olduğu gözlendi.

İstanbul Boğazı’ndan 1 Mart’ta geçerek Karadeniz Filosu’na dönüşe geçen Rus Donanması’na ait 031 borda numaralı “Aleksandr Otrakovskiy” gemisi, 8 gün sonra İstanbul Boğazı’ndan geçerek Marmara Denizi’ne doğru açıldı. Geniş güvenlik önlemleri arasında İstanbul Boğazı’ndan geçen Rus savaş gemisinin geçişine, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait P-1207 borda numaralı “TCG Tekirdağ” firkateyni eşlik etti. Savaş gemisine ayrıca denizden, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bot, gemi ile deniz polisi, havadan ise polis helikopteri eşlik etti.

GÜVERTEDE SİLAHLI ASKERLER GÖZLENDİ

Öte yandan Rus savaş gemisinin geçişi esnasında güvertede silahlı askerlerin olduğu görüldü. Etrafı gözledikleri görülen askerlerin, silahları bu sefer omzundaydı. Geniş güvenlik önlemleri arasında ilerleyen savaş gemisi Marmara Denizi’ne doğru açıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • samet 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya haddini aşıyor burayı suriyeyle karıştırmasın pişman olur türkiyeyi basit bi ülke sanmasınlar rusyayı başlarına yıkarız
    Cevapla
  • ilhan beşyıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk, söylemez yapar.... Arkadaşlar rusların güverteye silahlı nöbetçi koymaları durumu önceden yoktu, rumelikavağı açıklarında geçişleri sırasında, gemilerine serdengeçti bir SAS komandomuz tırmandı ve kendini deklare ederek tekrar denize atladı, yani bir nevi ruslar sobelenmiş oldular, askeri dünyada bu olayın, inanılmaz bir karizma çizikliği olması sebebi ile ruslar ondan sonraki her seferlerinde güvertede silahlı nöbetçi bulunduruyorlar...
    Cevapla
  • misafir33 8 yıl önce Şikayet Et
    batırın anlaşmalarda böyle bir şey varmı
    Cevapla
  • ddd 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu ar5tik engel cikarin siz de sunlara, bu ne ezikliktir
    Cevapla
  • serk 8 yıl önce Şikayet Et
    dostumuz rusya...al sana rusya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...