Sare Davutoğlu gözyaşlarını tutumadı

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, şehit ailelerine hitap ederken gözyaşlarını tutamadı.

Sare Davutoğlu gözyaşlarını tutumadı
Sare Davutoğlu gözyaşlarını tutumadı
GİRİŞ 10.03.2016 19:04 GÜNCELLEME 10.03.2016 19:04

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, 'Terörün bu ülkenin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ileBaşbakan Davutoğlu'nun eşiSare Davutoğlu, AnkaraBüyükşehir Belediye BaşkanıMelih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'in MoganKonukevi'nde terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerin ailelerini ağırladığı programa katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bu sırada ağlayan bir şehit annesinin fenalaşması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, gözü yaşlı anneyi teskin etmeye çalıştı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit yakınlarına Yasin-i Şerif dağıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, programda yaptığı konuşmada, şehitliğin peygamberlikten sonra en önemli mertebe olduğuna dikkati çekti.AK Parti'nin şehit aileleri ve şehit yakınları için birçok kanuni düzenleme yaptığını anımsatan Ramazanoğlu, mevzuat veya kanunların ihtiyaçlara cevap vermemesi durumunda ise bunları hemen değiştirdiklerini söyledi.

Bakan Ramazanoğlu, 'Bu ülke çok badireler atlatmış bir ülke. Bu coğrafyada hiçbir şey sonlanmamış, hep bir devamlılık var. Bu devamlılık da Yemen'deki şehitlerimiz, Çanakkale'deki şehitlerimiz, bugün de memleketimizin bekası için devam eden şehitlerimiz' ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu ile terörle mücadelenin sürdüğü bölgelerdeki polis ve askerleri ziyaret ettiğini aktaran Ramazanoğlu, onların kendilerine 'Siz rahat gidin, biz buradayız' dediklerini söyledi.

'HAİN TUZAKLARI BERTARAF EDECEĞİZ'

Şehit ailelerine hitap ederken gözyaşlarına hakim olamayan Sare Davutoğlu da tüm kalbiyle şehit ailelerinin yanında olduğunu, onların acılarını kendi acısı olarak hissettiğini belirtti.

Şehitleri minnetle ve şükranla andıklarını dile getiren Sare Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu ile ziyaret ettiği şehit aileleriyle anılarını anlatırken de gözyaşlarını tutamadı.

'Ebedi kardeşliğimizin üzerine kurulan bütün hain tuzakları bertaraf edeceğiz' diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Terörün bu ülkenin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Hain odaklar ve odakları harekete geçiren dış güçler, bizi birbirimizden ayırmak için hangi kirli hesapları yaparlarsa yapsın biz birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz. Hiçbir terör odağı, milletimizin tarih şuuruna halel getiremez, getiremeyecek. Bunu millet olarak geçmişte defalarca gösterdik, bugün de 78 milyon insanımızla birlikte birlik ve beraberliğimizi koruyacağımız muhakkaktır.'

'TÜRKİYE GEÇMİŞİN DEMOKRASİ AYIPLARINDAN KURTULDU'

Güvenlik güçlerinin, insanları terörden korumak için büyük mücadele verdiğine işaret eden Davutoğlu, asıl çözümün siyaset mekanizmasını güçlendirmekten geçtiğini anlattı.

Türkiye'de bugün her türlü siyasi talebin dile getirilebildiği demokratik bir düzen olduğunu söyleyen Davutoğlu, 'Son 14 yıl boyunca demokratikleşme adına çok önemli adımlar atıldı ve Türkiyegeçmişin demokrasi ayıplarından kurtuldu. Milli ve yerli bir proje olan bu süreçle birlikte bu ülkede her türlü ötekileştirmeye karşı güçlü bir irade ortaya kondu. Bu sürecin bir diğer adı da 'Analar ağlamasın' süreciydi. Bu sürecin en asil ve vakur dayanağı, şehit ailelerinin verdiği destekti' dedi.

Büyük millet olmanın ve büyük ruh taşımanın en açık olarak görüldüğü tablonun şehit ailelerinin gösterdiği asil duruş olduğuna dikkati çeken Sare Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Çözüm iradesinin bu kadar güçlü bir şekilde ortaya konması, anaların gözyaşı dökmemesi, terörden beslenen odakları maalesef rahatsız etti. Kendi dinamiklerimizle terör konusunu çözüme kavuşturmadan ülkemizin belirlediği hedeflere yürümenin zor olacağını, hatta imkansız olduğunu, maalesef acı tecrübelerle bir kez daha gördük. Çözüm Süreci'nde tarafların sadece birininsamimiyet ve gayreti, maalesef çözüm için tek başına yeterli olmadı. Artık milletimiz, özellikle de yıllardır terörün bedelini en ağır şekilde ödemiş bölge halkı, çözüm için demokratik siyasetten başka bir yol kabul etmiyor.'

'ÇÖZÜM İSTEYEN HERKESİN SAMİMİYETLE DÜŞÜNMESİ GEREKİYOR'
Sare Davutoğlu, 'Milletin oyunu aldığı halde milletin sesine sağır, acılarına bigane, barış beklentilerine duyarsız ve şiddetten beslenen bir tutuma siyaset demek de mümkün değildir. Çözüm isteyen herkesin elini kalbine koyup samimiyetle düşünmesi ve harekete geçmesi gerekiyor' dedi.

Kardeşi kardeşe vurdurma oyununda yeterince can ve evladın kaybedildiğini vurgulayan Davutoğlu, can alarak, kan dökerek savunulabilecek hiçbir hak olmadığını söyledi.

Hükümetin terörle mücadelede tüm imkanlarını seferber ettiğinden kimsenin şüphe duymaması gerektiğini belirten Davutoğlu, terörden zarar görenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi, yaralarının sarılması için gerekli tüm adımların atıldığını aktardı.

Sare Davutoğlu, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek