TÜGEM Gelişim Zirvesi’nde Gelecek Tartışıldı!

Gelişim İstanbul’16 Zirvesi'ne TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, haber7.com Haber Müdürü Osman Ateşli gibi önemli isimler katıldı.

TÜGEM Gelişim Zirvesi’nde Gelecek Tartışıldı!
TÜGEM Gelişim Zirvesi’nde Gelecek Tartışıldı!
GİRİŞ 15.03.2016 09:22 GÜNCELLEME 15.03.2016 09:22

Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM) Platformu tarafından İstanbul Byotell’de geniş kapsamlı bir zirve organize edildi. Zirvenin açılış konuşmalarında söz alan TÜGEM Platformu Başkan Yardımcısı ve Finans ve Yönetim Danışmanı Hikmet Baydar; Türkiye’nin gelişimi konusunun günümüzde herşeyden fazla önem taşıdığını kaydederken TÜGEM’in de bu başlık altında büyük bir vizyonla hareket ettiğini kaydetti.

TÜGEM Platformu Başkanı Raşit Yemişen ise konuşmasında özellikle kendilerini dünyanın liderleri olarak görenlerin düşünce ve araştırma kuruluşları ile kurdukları planlarının önüne kendi özvarlığımız ve geçmişten gelen birikimimizle kuracağımız yeni ve özgün stratejik sinerji birlikteliklerimiz ile geçebileceğimizi ve bunu yaparken de milli ve manevi değerlerimiz ile bir ve beraber olarak yapmamız gerektiğini kaydetti.

Eğitim Yok ki Eğitim Sorunu Olsun!

Zirvenin açılış konuşmalarından sonra Stratejik Gelişimin Dinamikleri konulu oturum gerçekleşti. Qualles İşletme Danışmanlığı’ndan Serdar Erdoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı oturuma İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, Octo Mühendislik Savunma ve Havacılık Sistemleri YK Başkanı Dr. Ayhan Etyemez ve İTO Sanayi İhtisas Komitesi Başkan V. Mehmet Akif Özyurt katılım gösterdi.

Oturumda özellikle eğitim sisteminin sorunları üzerinde durulurken, kendi modelini kendi üreten bir Türkiye olmak zorunda olduğumuz konusunda görüş birliğine varıldı. Eğitim sistemindeki yapısal sorunlarında aslında kendi modelimizi üretemeyişimizden kaynaklandığının da altı çizilen oturumda Türkiye’nin eğitim başta olmak üzere tüm konularda analizler yapacak ve projeler geliştirecek düşünce ve araştırma kuruluşlarına ihtiyacı olduğu dile getirildi.

Gençleri Manevi Değerlerle Donatmalıyız!

Zirvenin ikinci ve son oturumunda ise Türkiye’nin Gelecekle İmtihanı konusu işlendi. 3. Göz Danışmanlığın sahibi Finans ve Yönetim Danışmanı Hikmet Baydar’ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda Star Medya A.Ş. Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA Başkanı İsmail Emanet ve Işıl Mühendislik YK Başkanı Hikmet Köse yer aldı.

Star Medya Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak; “Milli hedeflere uçmamızı sağlayacak, bizi güya gelişmiş toplumlardan ayıracak olan, gençlerimizin, manevi değerlerimizle mücehhez hale getirilmesidir, dedi. Albayrak ayrıca; Türkiye birçok alanda sergilediği etkileyici başarıyı maalesef can damarımız olan eğitim sisteminde gösteremedi. Kaldı ki başarıya ulaşsa dahi sadece bilim ve teknolojide başarıya endeksli bir eğitim, bizi hiçbir yere götürmeyecektir. ‘Gelişmiş’ olarak nitelendirilen toplumlarında da eksik olan ahlaki boyut çok önemli ve bu sadece imam hatip okulu açmakla çözülebilecek bir problem değil. Uyarısında da bulundu.

Zirve, sunumlar ile kişisel gelişime verdiği önemi gözler önüne serdi. Zirve, açılış konuşmalarından önce kişisel gelişim ağırlıklı dört sunum ile start aldı. Big Data kavramının günümüzde ve gelecekteki öneminden bahsedilen ilk sunumun ardından, girişimcilik, iletişim ve motivasyon konularında 4 ayrı sunum gerçekleştirildi. Bu sunumlarda Oxford Üniversitesi Doktora Öğrencisi Ömer Farukhan Güneş, İTO Proje Uzmanı Ferhat Altun, İletişim Uzmanı Gurbet Altay ve Yaşam Koçu İsmail Karasu sahne aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!