'O korkuyu kalplerine kazıyacağız'

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Şehitleri Anma Günü Töreni, Albay Salim İlkuçan Konferans Salonu'nda düzenlendi.

'O korkuyu kalplerine kazıyacağız'
'O korkuyu kalplerine kazıyacağız'
GİRİŞ 17.03.2016 03:20 GÜNCELLEME 17.03.2016 03:32
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal burada yaptığı konuşmada, ''Türk toplumuna, Türk insanına korku salmaya çalışan teröriste, o korkuyu kendi kalplerine kazıyıncaya kadar görevimizin başındayız. Ve kesinlikle ve kesinlikle bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz'' dedi. 

Töreni, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal, şehit aileleri ve askeri personel izledi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sırasında, 17 Şubat'ta Hava Kuvvetleri yakınında düzenlenen bombalı terörist saldırısında şehit olanların yakınları duygulanarak gözyaşı döktü.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bandosunun 'Çanakkale'den Mektuplar' temalı oratoryosu ilgiyle dinlendi. Orgeneral Ünal, daha sonra 17 Şubat 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yanındaki Merasim Sokak'taki servis otobüsüne karşı düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşenler ile Sur ve Diyarbakır'da şehit olan havacı askerlerin ailelerine Şehadet Belgelerini verdi. Bu sırada şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. 

'GEREKTİĞİNDE CANINI VERİR'

Türk tarihinin hiçbir zaman sakin bir dönem geçirmediğini hatırlatan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, ''Askerlik mesleğini ve onurunu biran için olsun tatmış olan bir insan, vatan ve bayrak söz konusu olduğu zaman verebileceği en son şeyin canı olduğunu ve bunu da gerektiğinde verebileceğini çok iyi bilir. Ve bunu da en doğal bir görevi ve kaderi olarak görür'' dedi.

'KESİNLİKLE FIRSAT VERMEYECEĞİZ'

Orgeneral Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şehitlerimiz sadece uçucularımızdan oluşmuyor. Özellikle Diyarbakır'da kalleşçe teröristler tarafından katledilen astsubayımız, 17 Şubat'taki melun terör saldırısında kaybettiğimiz şehitlerimiz, dağ özel harekatımızın Diyarbakır'daki operasyonda şehit olan arkadaşımız, bunlarda Hava Kuvvetleri'nin çok onurlu ve aynı zamanda şerefli şehitleridir. Terörle mücadele konusunda Hava Kuvvetleri üzerine düşeni her zaman yapmıştır, yapmaya devam edecektir. En ufak bir duraksama en ufak bir tereddüde yer vermeden Türk toplumuna, Türk insanına korku salmaya çalışan teröriste, o korkuyu kendi kalplerine kazıyıncaya kadar görevimizin başındayız. Ve kesinlikle ve kesinlikle bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hem asker olmanın verdiği asker yeminine olan sadakatimiz gereği, hem havacılık şerefimiz gereği terörle mücadelede üstümüze düşen görevi sonuna kadar en güçlü ve en inançlı bir şekilde yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.''

YORUMLAR 36
  • asas 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın hava kuvvetleri komutanım kandile neden atom bombası atmıyoruz, ülkemizin ve milletimizin baş düşmanı bir yeri neden ebediyen tek seferde yok etmiyoruz
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hep vatanı rahatlatmak için boş konuşmalar yahu gebertin hepsini gözlerin yaşlarına bakmadan iş bitsin
    Cevapla
  • AY YILDIZ 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın komutanım EMRİNDEYİZ SÖZ KONUSU VATAN NAMUS BAYRAK'SA GERİ TEFERUATTIR....
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım vatanımız için mücadele eden güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun
    Cevapla
  • olsa olsa 8 yıl önce Şikayet Et
    bu işler tabi konuşmakla olmuyor. İnşallah filiyatta da kalplerinin titrediğini görürüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi