Gaziantep'te PKK operasyonu: 26 gözaltı

GAZİANTEP ve Van'da PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep'te PKK operasyonu: 26 gözaltı
Gaziantep'te PKK operasyonu: 26 gözaltı
GİRİŞ 18.03.2016 17:16 GÜNCELLEME 18.03.2016 17:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde yer alarak, izinsiz gösterileri organize ederek katılan, sosyal medya hesaplarında terör örgütünün propagandasını yapıp Cumhurbaşkanı ve güvenlik güçlerine hakaret eden kişilere yönelik çalışma başlattı. Polisin, uzun süren çalışmasının ardından kimlikleri ve adresleri belirlenen 26 şüphelinin yakalanması için savcılık kararıyla Gaziantep ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de desteğiyle yapılan baskınlarda, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu belirtilen 26 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 5 tabanca, 2 tüfek, çok sayıda mermi, 3 bilgisayar, hafıza kartları, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltında tutulan ve halen sorgulamaları süren 26 şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • tora 8 yıl önce Şikayet Et
    gözaltına alınanlar sonra serbest bırakılıyor daha sonrada canlı bomba olarak patlıyor. tıkın deliğe bi daha da çıkartmayın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!