Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ekranlarında Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili canlı yayında ilk kez gençlerle buluştu.

Erdoğan'dan kritik açıklamalar
Erdoğan'dan kritik açıklamalar
GİRİŞ 21.03.2016 03:30 GÜNCELLEME 21.03.2016 06:51
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Yıldız Sarayı Silahhane'de gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

''Ircıca Kütühanesi bizim için önemli bir yer. Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'nın Külliyesi olsun dedik. 

MİLLET SİZİ İLK FIRSATTA CEZALANDIRIR

Terörün bedelini ağır ödedik. Başbakanlığım döneminde demokratik açılım süreci başlatalım dedik. Baktık ki karşı taraftan tepki alamıyoruz. Bu defa bizler geniş kapsamlı çözüm süreci başlatalım dedik. Süreci tahrik edenler, yazar-çizerler tarafından takdir edildi. Millete rağmen siyaset yapmaya kalkarsanız millet sizi ilk fırsatta cezalandırılır. 

G.SARAY-F.BAHÇE MAÇININ ERTELENMESİ

Kabir diye açtıkları yerden silah depoları çıktı. Operasyonlar başladı. 300'ü aşkın şehidimiz var. 1'e 10 onlardan etkisiz hale getirilenler oldu. Süreç kararlılıkla devam edecek. Yani buradan asla taviz vermemiz mümkün değil. 

Ankara'da yaşananlar var. İstanbul'da yaşananlar var. İşte en son şu anda Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle, 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk.

Türkiye genelinde 2 milyon 700 bin Suriyeli, 300 bin Iraklı var.  

OPERASYONLARIN FAYDASI ÇOK FAZLA OLDU

(Çözüm Süreci) Bu iyi niyet, ne yazık ki ciddi manada istismar edildi ve o süreç içerisinde ülkemize ciddi manada bir silah girişi oldu. Çünkü bizim sınırlar biliyorsunuz, çok çok uzun. Sadece Suriye sınırı 911 kilometre. Irak sınırına bakıyorsunuz, Irak sınırı hakeza 350 kilometre, İran sınırı var, bütün buralardan girme şansı var. Bunu da bunlar bu şekilde değerlendirdiler. İşte şimdi bu bütün operasyonlar yapılırken, evlerin bodrumlarından olsun, rögarların altından nasıl silahlar çıktığı, hepsi şu anda ortaya çıkıyor. O bakımdan bu operasyonların faydası çok fazla oldu. 

BİZE HER ZAMAN ÇALIM ATTILAR

Schengen konusu bizim aslında çoktan hakkımız. Bizim Avrupa Birliği'ne fiili müracaatımız 1959'dur, resmi 1963'tür ve bu süreç içerisinde bize her zaman çalım attılar. Hiçbir zaman samimi davranmadılar. Şu anda da samimi davranmıyorlar. 

GÜNEY KIBRIS'I ALDI, KUZEY'İ ÜYE YAPMADI

Kofi Annan'a 'Gelin Kıbrıs meselesini aşalım' dedim. Önce kabul etmedi, ardından kabul edince adımlar atıldı. Yunanistan ve Güney Kıbrıs tarafı bizim gösterdiğimiz samimiyeti göstermediler. AB, Güney Kıbrıs'ı AB'ye üye yaptı, Kuzey'i yapmadı. Samimi değiller. AB bize nüfus bahanesi gösteriyor. 

DELİKLİ PARALARI ARIYORDUK

Dikkat edin ülkemizde de dünyada da işte 'Erdoğan gitmeden Türkiye'ye istikrar gelmez' diyorlar. Ya tamam da şimdi Erdoğan'ın gitmesi veya gitmemesi... Peki 2002'nin sonunda veya 2003'ün başında Türkiye'de Erdoğan'ın başında olduğu bir iktidar mı vardı  Yoktu. Peki Türkiye neredeydi  Veren el miydi, alan el miydi  Alan eldi. Öyle mi  Delikli paraları arıyorduk, acaba bize birileri borç verir mi. Bunu arıyorduk ama vermiyorlardı. Böyle bir durumdaydık.  

GÖRECEKSİNİZ DENGELER ÇOK DAHA FARKLI OLACAK 

Amerika'ya baktığımız zaman nedir onlarda faiz oranı  0,50 o da yeni, 0,25'ti, 0,50'ye çıkardılar. Japonya'ya bakıyorsunuz, eksi. Avrupa'ya bakıyorsunuz, işte 1, 2, buralarda. Şimdi buralarda bu denli faiz düşükse, bizde faiz, komisyonlarını da ilave ederseniz, yüzde 15 yüzde 16'lara çıkıyor. Bu ne demektir  Siz bu ülkede yatırımın önünü kesiyorsunuz, yatırım yaptırmayacaksınız, yatırım yaptırmazsınız. Çünkü girişimci yatırım yapabilmesi için parayı ucuza mal etmesi lazım. Eğer parayı ucuza mal edemezse yatırım yapması mümkün mü  Değil.

Biz güçlü olmaya mecburuz. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz. Şu anda kişi başına milli gelirimiz 10 bin dolarsa bu rakam, bizim bir defa hedefimiz neydi  İlk etapta 15 bin dolar, ardından 2023 bunu 25 bin dolara çıkarmamız lazım. 25 bin dolara çıkaracağız göreceksiniz dengeler o zaman çok daha farklı olacak.  

ENTERESAN BİR DEĞİŞİKLİK VAR

Reel sektörle finans sektörünün arasındaki dengelere baktığımız zaman, dikkat edin, burada enteresan bir değişiklik var. Parayı asıl kazanan neresidir  Finans sektörüdür. En çok parayı finans sektörü kazanır, reel sektör değil. Ben de böyle konuştuğum zaman tabi finans sektörü bundan rahatsız oluyor, 'sen bize düşman mısın ' diye. Hayır ben size düşman değilim. Ben ülkemde reel sektör için finans sektörünün bir kaldıraç görevi görmesini istiyorum. 

İKTİDAR VE MHP EL ELE VERSE...

Sadece iktidar partisi ile MHP el ele verse, 367'yi bulamayabilirler o ayrı bir konu ama hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir. Ben inanıyorum ki millete gitmenin yolu açılsa, millet böyle bir yeni anayasaya 'evet' diyecektir. Ben milletimize bu noktada güveniyorum. İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum.

Azami müştereklerin olduğu iki görüş, iki yapı eğer bir araya gelir de böyle bir milli ve yerli anayasayı eğer oluşturursa, bu millet de kendisi için, kendi dokusunu yansıtan milli ve yerli bir anayasaya 'evet' diyecektir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki bu adım da kararlı bir şekilde atılır. 

Futbol bana kollektif düşünmeyi kazandırdı. Kollektif oynamayı ve kollektif hareket etmeyi bana kazandırdı. Siyasette de bireysellik netice getirmez. 

Hepinizin Nevruzu'nu kutluyorum. İnşallah bu bahar şenliklerine kan bulaşmaz.

YORUMLAR 57
  • celal 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım: Lütfen birazcık empati kurun! Hani konuşmanızda diyorsunuz ya! Yeri geldi aç yattık! işte bu ülkede binlerce üniversite mezunu insan var aç! işsiz! lütfen Kpss ile adaletli bir atama yapıp bütün üniversite mezunlarını devletin ihtiyaç olan birimlerine aktarın. Bu sizin ve ak parti için gelecek 2023 için bulunmaz bir fırsat! Doğuda pkk nın eline düşen binlerce insan var! amma suçlu! amma suçsuz! dış güçlerin eline düşmüş! Denize düşen yılana sarılır misali.
    Cevapla
  • deniz 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardımcın olsun uzun adam beladan korusun ülkemi ve seni
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    seni seviyorum uzun adam sevmeye devam edeceğim Allah sana uzun ömür versin bu ülke düzlüğe çıkacak inşallah zafer tüm islam aleminin olacak.
    Cevapla
  • Evet 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet, tabelası eski ama gönlü hep yeni bir ÜLKÜCÜ olarak söylüyorum, AKParti ve MHP asgari müşterekleri olan değil AZAMİ MÜŞTEREKLERİ olan dünya ve ahiret görüşleri %80 birbirine benzeyen partilerdir, bu iki parti el ele vererek ülkemizi daha hızlı adımlarla ilerletebilir. Eskiden başbuğun arkasında idik, bugün ERDOĞAN'ın hayal ve deheflerinin başbuğumdan kalır yeri yoktur, bugün ERDOĞAN'ın arkasındayız...
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Orda olmak isterdim...MEVLAM hayırlı ömürler versin...Gençler bugünü tarihe yazsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!